La Diputació porta la cultura tradicional a 22 municipis de la província com a reclam turístic durant aquest estiu

735
"El dolçainer de Tales" a les Useres
PUBLICITAT
– Més de 6.500 persones ja han gaudit de les actuacions de Xarxa Teatre, de les Trobades de Bandes o el festival de Dolçaina
– Sales: “Aquestes propostes culturals permeten posar en valor els nostres senyals d’identitat i incentivar l’economia municipal”

La I Campanya d’Impuls a la Cultura Tradicional iniciada per la Diputació de Castelló ha omplert d’activitats culturals 22 pobles de la província durant aquest estiu, complint l’objectiu de posar en valor les nostres arrels i sumar reclams turístics que generen noves oportunitats per a la nostra terra.

Així ho ha confirmat el vicepresident provincial i diputat de Cultura, Vicent Sales, després de l’ “èxit de participació recollit el passat pont per les diferents propostes que han pres els carrers gràcies a aquesta innovadora iniciativa de dinamització i divulgació cultural ideada per Javier Moliner i de la qual ja han pogut gaudir més de 6.500 persones per tota la geografia provincial”.

Així, dissabte passat va baixar a Torreblanca el teló del cicle d’actuacions que ha portat a la famosa companyia de Vila-real Xarxa Teatre fins a 7 localitats de la província amb la seua obra ‘El Dolçainer de Tales’ i a les quals han assistit prop de 5.000 persones.

La música com a reclam turístic

Dins de l’aposta de la institució provincial per “fer de la identitat un eix vertebrador de la província com un únic poble”, diumenge passat Costur va acollir la sisena actuació del IV Dolç Festival. Al voltant de 200 participants van gaudir de la música tradicional “de dos instruments que formen part intrínseca de les nostres arrels i que gràcies a les agrupacions de dolçainers i tabaleters de la província i iniciatives com aquesta estan més vigents que mai”.

El festival, que ja ha mobilitzat a més de 1.200 persones en aquesta nova edició, es tancarà amb les seues dues últimes dates, el diumenge, 21 d’agost, a les 18 hores a Ares del Maestrat amb l’actuació de la Colla de Dolçainers i Tabaleters de Castelló i el dissabte, 27 d’agost, a les 19 hores a Villores.

A més del Dolç Festival, durant els mesos estiuencs l’oferta cultural promoguda per la Diputació es complementa amb les Trobades de Bandes de Música que van arrancar el passat 19 de juny i que inundaran de cultura la província el 3 de setembre a Traiguera; el 10 de setembre a Llucena; el 17 a Benlloch i, finalment, el 26 de setembre a Catí. “La música és testimoni viu de la nostra cultura i tradicions i les seues bandes són el millor ambaixador possible per a portar aquest testimoni a tots els racons”, ha defensat Sales.

“Totes aquestes expressions tradicionals”, ha ressaltat el vicepresident provincial, “són iniciatives que ajuden a enriquir l’activitat dels nostres pobles, al mateix temps que acostem els nostres senyals d’identitat als nombrosos turistes que ens visiten en aquesta època estival i incentivem l’activitat econòmica en els municipis que acullen les propostes culturals”.

Cal destacar que tota l’oferta cultural promoguda per la institució provincial, i que inclourà al setembre les I Jornades de Centres Històrics i itineraris Culturals en 9 localitats de la província, està a l’abast de tots els castellonencs i visitants a través de l’aplicació mòbil Arquer i en la web agendaprovincial.dipcas.es