La Diputació porta els territoris intel·ligents a l’àmbit del rural

108
La Diputació porta els territoris intel·ligents a l'àmbit del rural

La Diputació de Castelló serà la primera a obrir el camí de la tecnologia smart i els territoris intel·ligents al món rural gràcies a l’acord aconseguit amb Iberdrola per a transformar la província en un territori intel·ligent i més sostenible. Així ho ha assegurat el president provincial, Javier Moliner, referint-se a una col·laboració que contempla la realització conjunta d’actuacions tant d’eficiència energètica com de mobilitat elèctrica per a aconseguir tot el territori provincial.

El desplegament de la xarxa elèctrica intel·ligent d’Iberdrola permetrà incorporar la ‘traça neuronal’ de la xarxa per a oferir un millor servei al ciutadà.

El treball se centrarà en les quatre àrees estratègiques per a una ciutat intel·ligent, que inclouen la mobilitat elèctrica, les infraestructures de xarxes, l’eficiència en l’ús de l’energia i la sensibilització ciutadana.

Aquesta col·laboració és un pas més del treball de la Diputació Provincial per incorporar la tecnologia intel·ligent al seu compromís amb revertir la situació de despoblació de l’àmbit rural de la província a través de la plataforma Smart Village de la Diputació i fer més competitiu el territori. Aquesta pionera plataforma és la que aplica tecnologia intel·ligent a la gestió dels municipis per a fer-los més competitius, de tal forma que obri ambicioses novetats, especialment al món rural, ja que permet integrar solucions IoT (internet de les coses a les seues sigles en anglès) a l’entorn rural.

VA SER NOTÍCIA A DIADIA