La Diputació planteja una revisió sobre les zones ZEC per a poder generar activitat econòmica

835
José Martí, president de la Diputació, fent un discurs a la Diputació de Castelló.
PUBLICITAT

Des de la Diputació de Castelló han plantejat una revisió sobre la normativa que regeix les Zones Especials de Conservació de l’interior de Castelló, amb l’objectiu de millorar el plantejament actual i fer compatible la protecció del medi ambient i del patrimoni natural amb l’activitat econòmica que es podria explotar. Tant el president de la Diputació, José Martí, com el diputat de Desenvolupament Rural, Santi Pérez, i la diputada d’Esports, Tania Baños, s’han pronunciat a favor d’aquesta modificació. “La nostra vocació de protegir els excel·lents paisatges amb els quals comptem no impedeix l’obertura de negocis i la celebració de proves esportives que ajuden a generar activitat econòmica en l’entorn, crear llocs de treball i fixar població al territori”, ha afirmat José Martí, en una línia discursiva homogènia a la de Santi Pérez, qui creu que “la protecció paisatgística i la generació d’oportunitats han de ser dues cares d’una mateixa moneda”.

Així doncs, les vies de desenvolupament econòmic a l’interior de la província de Castelló impliquen explotar les possibilitats que ofereix la naturalesa, però mantenint una cura i respecte pel patrimoni natural, segons opinen a la Diputació de Castelló. Tot i que han recalcat que la protecció del medi ambient ha de ser prioritari, “les competicions esportives estan encaminades a generar activitat econòmica a l’interior de la província, millorant el seu posicionament entre els destins de turisme esportiu en contacte amb la naturalesa”, ha explicat Tania Baños. Amb aquests arguments volen proposar un replantejament de les normatives actuals, i insten a la Generalitat Valenciana a treballar ja sobre aquest tema.

A més, els polítics castellonencs també han tingut en compte a la gent local que viu en aquests paratges a l’hora de fer les revisions, ja que “cal comptar amb les persones que viuen en el territori, la seua veu ha de ser escoltada i les seues opinions tingudes en compte”, ha admés el president de la Diputació de Castelló, José Martí. La Diputació de Castelló ja va aprovar, en el ple del dimarts 18 de maig, una declaració institucional que defenia aquest replantejament sobre les zones ZEC.