La Diputació Permanent del Congrés convalida el Reial decret llei que estableix els descomptes per a joves d’entre 18 i 30 anys per a viatjar aquest estiu

128
PUBLICITAT

Per a beneficiar-se de la mesura, els joves hauran de registrar-se en el formulari de la pàgina web de Mitma (https://veranojoven.mitma.gob.es/). Fins avui ja ho havien fet més de 390.000.

S’estima que les rebaixes beneficien fins a 12,5 milions de viatges a Espanya entre el 15 de juny i el 15 de setembre de 2023

El preu dels bitllets d’autobús estatal i ferroviaris de mitjana distància i ample mètric tindran una rebaixa del 90%. Els bitllets d’Avant tindran un descompte del 50%

Els serveis comercials de llarga distància i d’alta velocitat de Renfe i dels operadors privats ferroviaris comptaran amb un descompte del 50% en el preu del bitllet amb un màxim de 30 euros per bitllet

També s’inclou un descompte del 50% del Pase Interrail, quan es comercialitze a través de Renfe

Madrid, 7 de juny de 2023 (Mitma)

La Diputació Permanent del Congrés, reunida aquest matí, ha convalidat el Reial decret llei 4/2023, d’11 de maig, de promoció de l’ús del transport públic col·lectiu terrestre per part dels joves, que regula els descomptes de fins a un 90% per a facilitar als joves d’entre 18 i 30 anys, tots dos inclusivament, viatjar en transport públic aquest estiu, tant per Espanya com per Europa.

El citat Reial decret llei, aprovat pel Consell de Ministres del passat 11 de maig, a proposta del Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana (Mitma), ha estat convalidat per 58 vots a favor i 11 abstencions.

Les bonificacions s’aplicaran sobre el preu dels bitllets senzills o d’anada i tornada que tinguen data per a viatjar entre el 15 de juny i el 15 de setembre de 2023. D’aquesta manera, les rebaixes queden així:

– Descompte del 90% en els serveis de mitjana distància convencional i en xarxa d’ample mètric.

– Descompte del 50% en els títols senzills d’Avant.

– Per a serveis comercials de llarga distància o alta velocitat de tots els operadors ferroviaris: descompte del 50%, amb un màxim de 30 euros per bitllet.

– Descompte del 90% per a serveis d’autobús regular de competència estatal.

– Descompte del 50% del Global Flexible d’Interrail de 10 dies en 2 mesos, quan es comercialitze a través de Renfe. La rebaixa s’aplica sobre les tarifes oficials d’Interrail, amb les seues característiques de preu segons edat, etc.

Registre en la web de Mitma

Per a beneficiar-se de la mesura, els joves espanyols o d’algun país de la Unió Europea amb residència legal a Espanya, nascuts entre 1993 i 2005, hauran de registrar-se en el formulari de la pàgina web de Mitma (https://veranojoven.mitma.gob.es/) per a confirmar que compleixen els requisits exigits i, si escau, obtenir el codi personal i intransferible que hauran d’utilitzar per a adquirir la passada Interrail i els bitllets de tren i autobús rebaixats en les webs dels respectius operadors.

Fins avui, ja s’havia produït el registre de 390.211 persones bonificables, arribant-se a efectuar entre 50 i 75 sol·licituds per minut.

El registre està obert des de l’1 de juny de 2023 i haurà de realitzar-se almenys 24 hores abans d’adquirir el primer bitllet. Els títols es podran comprar quan les empreses ultimen els canvis tecnològics necessaris.

S’estima que les rebaixes puguen beneficiar a 12,5 milions de viatges realitzats per joves a Espanya durant els tres mesos de vigència dels descomptes i arribar a duplicar la venda de passades d’Interrail. Les compensacions es liquidaran en funció del nombre de viatges fets.