La Diputació patrocinarà la celebració del 100 aniversari del descobriment de les pintures rupestres de la Valltorta

74

La Diputació de Castelló patrocinarà les activitats organitzades a Tírig amb motiu del centenari del descobriment de les pintures rupestres del Barranc de la Valltorta. El primer edil de la localitat de l’Alt Maestrat, Juan José Carreres ha assenyalat que el municipi està preparant un complet programa, el detall del qual es donarà a conèixer en breu.

L’esdeveniment comptarà amb escenificacions, artesania, visites guiades, correfoc, tallers, gastronomia, música i el I Valltorta Trail. Se celebrarà a Tírig els dies 29, 30 d’abril i 1 de maig. Carreres ha agraït la implicació de la Diputació de Castelló i la sensibilitat mostrada pel vicepresident i diputat provincial de cultura, Vicent Sales, el vicepresident i diputat de turisme, Andrés Martínez i el president provincial, Javier Moliner. Així mateix ha mostrat la seua satisfacció per la implicació dels veïns de la població que han mostrat la seua disposició a col·laborar.

Durant tres dies Tírig es convertirà en l’epicentre de l’art rupestre llevantí, del qual ja és lloc de referència gràcies al Museu de la Valltorta.

-Millora del museu sol·licitada a la Generalitat

Així mateix l’alcalde ha apuntat que la Generalitat Valenciana ha escoltat les demandes de l’Ajuntament de Tírig per millorar el Museu de Valltorta des d’un punt de vista cultural, turístic i educatiu. Carreres ha participat en la presentació d’un programa que permetrà potenciar el museu referència de l’art rupestre llevantí i també els pobles que formen part de Parc Cultural de Valltorta-Gassulla.