PROGRAMA CASTELLÓ SÈNIOR
  • El Govern Provincial inverteix 1,2 milions en aquesta iniciativa contra l’estacionalitat turística i pel benestar dels majors

La Diputació de Castelló obrirà dimarts que ve, 2 d’abril, el termini d’inscripció a la cinquena edició del seu exitós programa de viatges per a persones majors de la província, ‘Castelló Sènior’ havent-lo consolidat com una eina eficaç i útil per a trencar l’estacionalitat del turisme castellonenc. És per això que el Govern Provincial manté la seua ambiciosa inversió d’1,2 milions d’euros en aquest programa a través del qual viatjaran 10.000 castellonencs a través de tres tipus de paquets turístics: les ‘Estades a balnearis’, el ‘Programa de Vacances a la Costa de Castelló’ i les ‘Rutes de Patrimoni Històric, Cultural i Natural’.

El president de la Diputació, Javier Moliner, ha assegurat que “no hi ha millor indicador del bon comportament que ha tingut en les seues quatre edicions anteriors el Castelló Sènior que l’enorme expectació que s’ha generat aquests dies tant entre les persones majors, beneficiàries d’aquesta iniciativa, com entre el propi sector turístic que participa en algun dels tres programes turístics que s’ofereixen. Seran 10.000 majors que per cinqué any consecutiu, amb una iniciativa ja consolidada, generaran milers de pernoctacions als nostres hotels i dinamitzaran els nostres pobles, amb la qual cosa a més de millorar la seua qualitat de vida tornarem a ajudar a generar noves oportunitats econòmiques, de desenvolupament i laborals als nostres pobles amb el turisme durant tot l’any”.

Cal tindre en compte que les subvencions d’aquest programa es destinen a un mínim de 6.100 places per al programa ‘Vacances a la Costa de Castelló’ per temporada, de les quals 1.743 places seran per a 2019 i 4.357 per a 2020. Un total de 2.633 places seran per a les ‘Rutes de Patrimoni Històric, Cultural i Natural’, de les quals 640 places seran per a 2019 i 1.993 places per a 2020. I per segon any consecutiu i després del seu excel·lent comportament en l’edició anterior, s’inclouen les ‘Estades a Balnearis’ amb 1.000 places, de les quals 208 seran per a 2019 i 792 per a 2020.

És per això que el president ha corroborat l’efectivitat contrastada del Castelló Sènior contra l’estacionalitat del sector turístic de la província. “No només descobrim els tresors de la nostra terra als nostres majors, sinó que estem dinamitzant comerços, pobles, hotels i restaurants amb aquest flux constant de visitants durant la temporada baixa mantenint uns estàndards de qualitat molt bons”.

Programa de Vacances a la Costa de Castelló

El ‘Programa de Vacances a la Costa de Castelló’ comprén l’estada durant 6 dies/5 nits en hotels situats a la zona costanera de la província de Castelló, un mínim de dues excursions de mig dia a recursos turístics o municipis de la província de Castelló, i inclou el transport des de la capital de la província. Es desenvoluparan del 15 de setembre al 13 de desembre de 2019 i del 12 de gener al 12 de juny de 2020, tots dos inclusivament. S’exceptua el període de Setmana Santa dins del marc de la política de desestacionalització.

Rutes de Patrimoni Històric, Cultural i Natural

Les ‘Rutes de Patrimoni Històric, Cultural i Natural’ es realitzaran durant 3 dies/2 nits, inclouen l’estada en hotels situats a municipis de l’interior de la província de Castelló en règim de mitja pensió. Els esmorzars es realitzaran en restaurants de qualitat mitjana a les localitats on es realitzen les visites. Es desenvoluparan del 16 de setembre al 13 de desembre de 2019, i del 13 de gener al 14 de juliol de 2020, tots dos inclusivament. S’exceptua el període de Setmana Santa dins del marc de la política de desestacionalització.

Estades a Balnearis

El Programa de ‘Estades a Balnearis’ comprén l’estada de 8 dies/7 nits en hotels situats a la província de Castelló en el mateix municipi que el Balneari de destinació, pensió completa, tres tractaments diaris mínims en Balnearis d’aigües mineromedicinals de la província de Castelló, un mínim d’1 excursió de mig dia a recursos turístics o municipis de la província de Castelló. Es desenvoluparan del 21 de setembre al 14 de desembre de 2019, i de l’11 de gener a l’11 de juliol de 2020. Com en els programes anteriors, s’exceptua el període de Setmana Santa dins del marc de la política de desestacionalització.

VA SER NOTÍCIA A DIADIA