La Diputació obri el termini perquè els ajuntaments presenten els projectes del Pla Impulsa

66
PUBLICITAT

Les subvencions per als exercicis 2024-2025 superen els 31,7 milions d’euros

La Diputació Provincial de Castelló ha obert la convocatòria del Pla Diputació Impulsa amb l’objectiu de dotar de més recursos i amb major autonomia als 135 municipis. La presidenta de la Diputació, Marta Barrachina, ha anunciat l’aprovació de la convocatòria que regirà la concessió de subvencions del Pla Provincial d’Obres i Servicis Diputació Impulsa per als exercicis 2024-2025 i que ascendix a 31.716.060 euros.

El Pla Diputació Impulsa va directe als municipis per a obres, inversions i despesa corrent després d’augmentar la seua consignació en aproximadament un milió d’euros respecte a l’anterior pla. Una altra de les del pla és la possibilitat que tenen els ajuntaments per a destinar fins a un 40% del pla a despesa corrent. En eixe sentit, s’ha de destinar un mínim del 60% de la quantitat màxima subvencionada a obres, mentres que el 40% restant pot destinar-se a despesa corrent. Així mateix, este pla també reafirma la voluntat de l’executiu provincial d’ajudar als més xicotets, per això s’incrementen les aportacions als municipis que tenen sobre la seua gestió pedanies.

Després de l’aprovació de la convocatòria i la seua publicació en el Butlletí Oficial de la Província (BOP) prevista per a este dijous, el vicepresident i responsable de l’àrea de Bon Govern, Héctor Folgado, ha explicat que s’obrirà el termini de presentació de sol·licituds, que serà d’un mes. En la segona quinzena del mes de juny està prevista l’aprovació definitiva”, ha confirmat el vicepresident.

Quant a l’import global del Pla Diputació Impulsa per als exercicis 2024-2025,  Folgado ha explicat que de l’import total destinat als ajuntaments, per a inversió es destinen 18.116.116 euros, mentres que per a serveis la quantia és de 12.110.744 euros. Per a les mancomunitats hi ha reservats 520.320 euros per a inversions i 786.880 euros per a serveis. Finalment, l’import destinat a entitat local menor, la inversió ascendix a 79.200 euros i l’import per a serveis és de 52.800 euros.