– Nota de premsa de la Diputació de Castelló

La Diputació de Castelló, en la seua aposta per generar noves oportunitats per als pobles a través del sector primari, ha convocat una línia d’ajudes que permetrà als ajuntaments de la província incrementar la promoció dels productes agroalimentaris locals. Així, amb una inversió total de 45.000 euros, la institució provincial subvencionarà aquelles activitats la finalitat dels quals sigui incrementar el coneixement i consum del producte autòcton més representatiu de cada territori i, al seu torn, posar-lo en valor com a reclam turístic.

El diputat de Desenvolupament Rural, Domingo Giner, ha apuntat que “aquesta iniciativa se suma a totes les accions que es desenvolupen des d’aquesta institució per donar a conèixer l’excel·lència i la qualitat dels nostres productes autòctons, emparats sota la marca Castelló Ruta de Sabor. Així mateix, en nom de la transparència i d’una gestió més eficaç hem fet el pas d’obrir a concurrència pública aquestes ajudes que abans corresponien a convenis singulars”.

D’aquesta manera, les subvencions es destinaran a la activitats de promoció dels productes més representatius de cada municipi, com pot ser la carxofa de Benicarló o el llagostí de Vinaròs, entre les que s’inclouen accions de formació i assessorament d’agricultors, ramaders, industrials i altres professionals; iniciatives per aconseguir una millor caracterització del sector agroalimentari en totes les baules de la cadena; activitats d’informació per als consumidors; o presència en fires i certàmens de referència per al sector.

Vinculació turística

D’altra banda, també es tindran en compte aquelles accions de foment turístic en què es doni valor a la cultura del producte referència i la seva vinculació al patrimoni natural i cultural que defineix el seu àmbit de producció o elaboració. L’objectiu, com ha assenyalat Giner, és “dotar de més eines i recursos als nostres pobles perquè generin noves oportunitats amb els nostres productes, reforçant la promoció dels mateixos i adaptant-los a les noves exigències del mercat”.

També cal destacar que recentment la Diputació ha convocat ajudes per valor de 46.000 euros als ajuntaments per fomentar la celebració de certàmens agroramaders, com poden ser fires agrícoles i / o ramaderes, exposicions (maquinària, productes agrícoles, forestals o bestiar) i concursos ramaders o de maneig agrícola. En la mateixa línia, es fomenta que totes aquestes iniciatives serveixin de revulsiu per a l’activitat del sector primari provincial.

Les bases completes d’aquestes convocatòries es poden consultar al web www.dipcas.es, en l’apartat de subvencions.