Diputació de Castelló

La Diputació de Castelló ha implantat una innovadora aplicació informàtica que adaptar la seva pàgina web www.dipcas.es a diferents maneres de navegació que permeten a qualsevol persona amb discapacitat navegar pels continguts en línia de la institució provincial. Aquesta eina tecnològica, anomenada ‘Inclusite’, ofereix una interfície intel · ligent que parla i escolta i s’adapta a les necessitats i capacitats específiques de cada usuari. Apareix identificada a la pantalla d’entrada del portal online per facilitar el seu ús i és la primera vegada que una institució pública l’aplicació a la província de Castelló.

El diputat de Modernització, Luis Martínez, ha assenyalat en la presentació d’aquesta iniciativa que “el que busquem és seguir millorant la transparència de la Diputació. Treballem per digitalitzar el funcionament de l’Administració i en aquest camí no podem deixar-nos a ningú. Fomentem la igualtat d’oportunitats de tots els ciutadans de la província a l’hora de relacionar-se amb aquesta casa, que està al seu servei. Inclusite permet l’accés real a internet a totes les persones independentment de les seves capacitats, habilitats o edat “.

Cal assenyalar que al costat del diputat Martínez, han participat en la presentació d’aquesta nova iniciativa el cap de l’àrea d’Informàtica de la Diputació, Antonio Sáez, i el responsable del desenvolupament d’aquesta aplicació, Juan Antonio Cebolleda.

Quatre maneres de comunicar-se
D’aquesta manera , Inclusite es distingeix per oferir quatre maneres diferents de navegació totalment autònoms , que milloren l’accessibilitat i usabilitat de www.dipcas.es :

El primer dels interfícies és el de teclat . Permet a l’usuari navegar per la wev amb un nombre reduït de tecles . Està especialment indicat per a persones amb discapacitat visual i usuaris amb limitacions a causa de l’edat.

Un segon interfície és l’anomenat ‘ dialogant ‘, que permet navegar parlant a la web. Està dirigit a persones amb mobilitat reduïda o absència de membres superiors .

El tercer interfície és l’anomenat ‘ modulació de so ‘, que permet navegar mitjançant bufades o emetent sons . En aquest cas s’adreça a persones amb problemes de vocalització o paràlisi severes .

El quart i últim interfície és el denominat de ‘ lectors de pantalla’ . Permet la navegació utilitzant a la vegada Inclusite i el lector de pantalla . Està indicada per a totes aquelles persones que naveguin per Internet amb el suport d’un lector de pantalla .