La Diputació mobilitza el Consorci de Bombers i efectua una trentena de serveis d’urgència per l’episodi de vent

617
PUBLICITAT

Nota de premsa de la Diputació de Castelló

El diputat Abel Ibáñez fa una crida a la precaució i recorda que també estem en avís extrem d’incendis forestals

La Diputació de Castelló ha mobilitzat totes les dotacions de bombers per a actuar en cas d’emergència arran del fort vent que està ocasionant, des d’anit, nombrosos desperfectes de nord a sud de la província. A hores d’ara, el Consorci de Bombers ha efectuat 28 actuacions en via pública, segons ha informat el diputat Abel Ibáñez, qui està pendent en tot moment de l’evolució d’aquest episodi meteorològic que ha deixat ratxes de vent de fins a 132km/h a Xodos.

Des de ben entrada la matinada d’aquest dilluns, el cos de bombers ha realitzat 12 serveis relacionats amb la retirada d’arbres, set per incidències en teulades, cinc per sanejament de façanes i quatre per incendis en vegetació. No s’ha comptabilitzat cap ferit però sí que es preveu que els danys materials siguen considerables.

Abel Ibáñez ha advertit que «no hem d’abaixar la guàrdia» mentre continue activat l’avís de preemergència per temporal ventós i ha recomanat a la població que evite passejar en zones arbrades i prop d’edificis en construcció. A més a més, recomana retirar testos florals i objectes que puguen caure a vials públics, mantindre les finestres tancades i mantindre la màxima precaució al volant. D’altra banda, també ha recordat que, a l’avís per vent, hem de tindre en compte que «estem en risc extrem per incendis forestals, pel que hem d’estar a l’aguait i avisar a les autoritats en cas de vore foc o fum».________________________