La Diputació llança una campanya fotogràfica en xarxes i internet amb motiu del 8-M sobre dones en l’àmbit rural de Castelló

457
8-M Diputació Castelló
8-M Diputació Castelló
PUBLICITAT

Nota de premsa de la Diputació de Castelló

La Diputació de Castelló ha llançat hui dilluns en xarxes socials i en igualtat.dipcas.es la iniciativa d’Ainhoa Anaut, ‘Mirades vives, projectes trobats’, en la qual la fotografia actua com a eina d’expressió de dones que habiten en l’àmbit rural a les comarques castellonenques de l’Alt Palància i el Maestrat. Es tracta d’una programació de l’àrea d’Igualtat de la institució que arranca en la prèvia del 8 de març, Dia Internacional de les Dones, que es mantindrà al llarg de diversos dies i es podrà contemplar de manera presencial en el Palau de Sant Antón de Segorbe.

Demà dimarts, el president de la Diputació, José Martí, i la vicepresidenta i delegada de l’àrea d’Igualtat, Patricia Puerta, donaran lectura en l’hall del Palau de les Aules a la declaració institucional aprovada per unanimitat en el ple del passat mes de febrer amb motiu de la celebració del 8 de març. Serà a les 12.00 hores i a continuació es procedirà a la inauguració en el mateix lloc de l’exposició d’humor gràfic ‘El Riure de les dones’, de Diana Raznovich, qui també oferirà una conferència als assistents que versarà sobre la pròpia exposició.

Raznovich, escriptora i dramaturga argentina amb orígens familiars russos i austríacs, va participar en 1986 a Buenos Aires en ‘Mitominas I. Un paseo a través de los mitos’, un esdeveniment multidisciplinari considerat com la primera exposició feminista que es va realitzar en el Centre Cultural Ciutat de Buenos Aires. L’autora defensa que “refermen glopades de masclisme cavernícola que pretén fer-se passar per ultra nou”.