La Diputació llança subvencions de 200.000 euros per a assessorar als ajuntaments front a les plantes fotovoltàiques

71
PUBLICITAT

La Junta de Govern d’este dimarts aprovarà les bases de la convocatòria d’ajudes destinades a sufragar despeses d’assessorament i/o legal en el procés d’al·legacions a projectes de megaplantes fotovoltaiques

La Diputació Provincial de Castelló ha llançat la nova línia de subvencions de 200.000 euros destinada als ajuntaments de la província per a la defensa del territorio front a les plantes de panells solars. En concret, l’ordre del dia de la junta de govern que se celebra este dimarts en la institució provincial inclou l’aprovació de les bases de la convocatòria d’ajudes destinades a sufragar despeses d’assessorament i/o legal en el procés d’al·legacions a projectes de megaplantes fotovoltaiques realitzats durant l’exercici 2024.

 “Des de l’administració provincial posem a la disposició de la ciutadania els recursos necessaris perquè els municipis puguen disposar dels mecanismes necessaris per a poder defendre el present i el futur de la nostra província, protegir el territori i els interessos de tots els veïns que puguen veure’s perjudicats per esta mena de projectes”, ha incidit la presidenta de la institució provincial, qui insistix que “creem en la compatibilitat de les energies renovables, la sostenibilitat mediambiental, l’ordenació del territori, el desenvolupament econòmic, i tot això des del consens i el diàleg amb tots els agents implicats”.

Quant a les bases que regiran la convocatòria, el diputat responsable de l’àrea, José María Andrés, ha explicat que “podran beneficiar-se d’esta nova línia d’ajudes els ajuntaments de la província que estiguen afectats per projectes de megaplantes fotovoltaiques i la seua infraestructura d’evacuació en el seu àmbit territorial”.

Pel que fa a les activitats o programes subvencionables, el diputat provincial ha apuntat que “les subvencions es destinaran a sufragar despeses d’assessorament tècnic i/o legal en el procés d’al·legacions a projectes de megaplantes fotovoltaiques”. La quantia de l’ajuda no podrà superar el 50% de les despeses subvencionables de l’activitat, sent la subvenció màxima per beneficiari de 20.000 euros. “Es valorarà la superfície municipal afectada pels projectes d’instal·lació d’energia solar i per la seua infraestructura d’evacuació i, dins dels criteris de valoració, també es tindrà en compte l’impacte ambiental de l’actuació”, ha apuntat José María Andrés.

Una altra de les característiques a destacar de les bases és que la convocatòria d’ajudes contempla dos terminis de sol·licituds. Així, la primera convocatòria s’obrirà l’endemà de la publicació de l’extracte de la convocatòria en el Butlletí Oficial de la Província de Castelló (BOP) i fins al 30 de juny de 2024. L’import màxim a atorgar en esta primera resolució serà de 100.000 euros “i les sol·licituds presentades en este termini inclouran les actuacions realitzades des de l’1 de gener de 2024 al 30 de juny de 2024, tots dos inclusivament”, ha expressat el diputat José María Andrés.

Per part seua, la segona resolució s’obrirà l’1 de juliol i es prolongarà fins al 15 d’octubre del 2024. L’import màxim a atorgar en esta segona resolució serà de 100.000 euros “i en este cas, les sol·licituds presentades en este termini inclouran les actuacions realitzades des de l’1 de gener de 2024 fins al 15 d’octubre de 2024, tots dos inclusivament”, ha afegit el diputat provincial.