La Diputació ja ha transferit 18 milions als 61 municipis que han sol·licitat avançaments de tresoreria

366
José Martí i Santiago Agustí
José Martí, president de la Diputació, amb el diputat d'Hisenda, Santiago Agustí
PUBLICITAT

La Diputació de Castelló ha transferit 18.800.254 euros a 61 municipis i entitats públiques de la província en concepte d’avançament de tresoreria per a ajudar-los a tindre liquiditat al començament de 2023. Així ho ha anunciat el president José Martí, qui s’ha referit a «la importància d’aprovar el pressupost de la institució dins del termini i en la forma escaient perquè es puga començar a executar amb el començament del any».

Els avançaments de tresoreria són fons que la Diputació transfereix als ajuntaments que li deleguen la recaptació dels tributs de manera íntegra o parcial i que sol·liciten una bestreta a compte. «El que fem és ingressar uns diners que s’aniran recaptant al llarg de l’any amb taxes i impostos municipals», ha explicat el president. Ha sigut el primer de les quatre bestretes que es realitzaran en el primer quadrimestre de l’any, al qual seguiran altres tres lliuraments de 4.642.172 euros cadascun en els mesos de febrer, març i abril, fins a completar un total de 32.726.772 euros.

El diputat d’Hisenda, Santiago Agustí, explica que «amb aquesta mena de decisions queda de manifest la vocació de la Diputació de Castelló d’estar permanentment al costat de les alcaldesses i els alcaldes en nom de que puguen realitzar la millor gestió possible i prestar a les seues veïnes i veïns més i millors serveis públics». Afegeix que «el suport als pobles forma part de l’ADN d’una institució com la nostra, com queda de manifest amb les transferències constants que realitzem a través del Fons de Cooperació Municipal, el Fons Antidespoblació, el Fons de Municipis Turístics o les inversions en obres públiques mitjançant el ».