La Diputació ja ha delegat el 100% dels projectes tècnics dels POYS 2016 als ajuntaments

208

Nota de premsa de la Diputació de Castelló

Abans de final de mes s’iniciarà el procediment per a adjudicar la totalitat de les actuacions una vegada derivats als municipis

La Diputació de Castelló ja ha conclòs el procediment administratiu per poder activar, i amb això materialitzar, amb la major premura possible la totalitat de les actuacions incloses dins el Pla d’Obres i Serveis (POIS) per 2016. I ho ha fet després que ahir rebés l’últim projecte presentat per un dels ajuntaments beneficiats d’aquest important pla estratègic impulsat pel Govern Provincial a l’hora de “permetre als municipis escometre una sèrie d’obres que redundaran en una major qualitat de vida per als seus veïns”.

Per a això, tal com ha destacat el diputat delegat de l’Oficina Tècnica, Iban Pauner, des de l’administració provincial, “i gràcies a l’excel·lent treball dels professionals que treballen en aquesta institució, s’han delegat ja el 100% de les obres als ajuntaments perquè aquests inicien el pertinent procediment d’adjudicació, pas previ i imprescindible a la seua materialització “.

Així, una vegada tramitat l’últim informe per part de la institució provincial, els Ajuntaments beneficiats dins de “aquest programa que busca donar resposta a les demandes i necessitats dels pobles i els seus veïns” tenen fixat com a termini màxim per a iniciar aquest procés d’adjudicació fins al pròxim 1 de desembre.

“A partir d’aquest moment, començaran a ser una realitat aquests projectes i obres que gràcies a un pla finançat íntegrament amb 8 milions d’euros de recursos propis dinamitzen els municipis i generen riquesa i ocupació en el teixit empresarial local”, ha ressenyat Pauner.

-Consensuar el major pla inversor en els pobles

Una realitat que el pròxim exercici es veurà beneficiada per l’esforç inversor que realitzarà la Diputació de Castelló per a posar a disposició dels ajuntaments més de 12 milions d’euros en els POYS 135 “reflex del compromís municipalista d’aquest Govern” que el pròxim exercici, a més, oferirà als ajuntaments la possibilitat d’emprar-los per a la prestació de serveis.

A més, i perquè els POIS “es convertisquen en la millor eina possible per a la dinamització, desenvolupament i creixement dels nostres municipis”, el Govern Provincial tractarà de consensuar les seues bases amb tots els grups polítics amb representació a la Diputació. “Els més de 12 milions d’euros pressupostats parlen a la perfecció de la dimensió d’aquest pla i per això volem que naixca des del major nivell de conformitat polític possible”.