La Diputació inverteix prop de 475.000 euros a Forcall per a ampliar serveis i lluitar contra la despoblació

446
Visita de la diputada a Forcall
Visita de la diputada a Forcall
PUBLICITAT

Nota de premsa Diputacio de Castelló

  • La vicepresidenta Patricia Puerta visita la Unitat de Conciliació Familiar que presta servei a nou xiquets i xiquetes
  • Prèviament, la responsable de l’àrea de Benestar Social ha estat a Villores, on la institució provincial inverteix més de 144.000 euros

La vicepresidenta de la Diputació, Patricia Puerta, ha destacat que la corporació provincial invertirà enguany a Forcall 473.620 euros a través de diferents subvencions, fons i programes, dels quals 29.287 euros estan relacionats amb polítiques de Benestar Social. Així ho ha manifestat en el transcurs de la visita que ha realitzat a la localitat, en la qual ha sigut rebuda per l’alcalde, Santi Pérez, al costat del qual ha realitzat un recorregut per diferents infraestructures municipals de caràcter social, que compten amb el suport de fons procedents de la Diputació. Tots dos han tingut l’ocasió de saludar a professionals i usuaris del Club de la Tercera Edat, el Servei de Promoció de l’Autonomia Personal i la Unitat de Conciliació Familiar. També s’han dirigit fins a la residència de majors per a contemplar les obres d’ampliació i millora empreses per l’Ajuntament.

Puerta s’ha referit “a l’important esforç que realitza la Diputació Provincial per a afrontar el repte demogràfic i mantindre població en el territori, una aspiració que necessàriament passa per l’existència de serveis que permeten que les famílies romanguen als pobles desenvolupant el seu projecte vital”. En aquest sentit, ha assenyalat que “és important tindre ben atesos als nostres majors”, però també ha posat de manifest la necessitat de “continuar apostant per les Unitats de Conciliació Familiar, perquè les parelles puguen treballar i tindre degudament atesos als seus fills i filles”.

Es dóna la circumstància que durant el present curs s’ha obert la Unitat de Conciliació Familiar de Forcall, que atén nou xiquets i xiquetes i és una de les sis aprovades per al present curs. En aquests moments existeixen 21 unitats d’aquestes característiques impulsades per la Diputació en el territori de la província de Castelló.

Villores

Prèviament a l’arribada a Forcall, la vicepresidenta Puerta ha realitzat una visita de cortesia a Villores, on ha sigut rebuda per l’alcalde Iván Guimerà. Es tracta d’una localitat que compta amb 39 persones censades, que en 2021 rep de la Diputació 144.519 euros, dels quals 9.618 euros tenen relació amb polítiques d’índole social.