La Diputació instal·larà desfibriladors a tots els pobles de la província

952
PUBLICITAT

El Ple aprova per unanimitat el programa de prevenció cardiovascular amb equips i formació en el 100% del territori

Unanimitat a favor que la província de Castelló siga la primera a tenir desfibril·ladors en el 100% del seu territori. És el que garanteix el Programa de Prevenció de Risc Cardiovascular ‘Província de Castelló: territori cardioprotegit’ que tots els grups polítics amb representació a la Diputació de Castelló han aprovat en el desenvolupament del Ple. Amb això, el Govern Provincial dóna un pas més en el seu objectiu de garantir que els 135 municipis de la província compten tant amb l’equip de desfibril·lació externa semiautomàtica (DESA) necessari com amb la formació necessària per al seu maneig.

El president de la Diputació, Javier Moliner, ha agraït a tots els grups polítics la seua “implicació perquè aquesta iniciativa tire endavant per unanimitat, ja que estem transmetent un missatge molt important a la societat, i és que per sobre de colors polítics està la salut i la qualitat de vida dels ciutadans de la nostra província”.

En aquest sentit, Moliner ha destacat que “Castelló es convertirà en la primera província espanyola a tenir el 100% del seu territori cardioprotegit. Tots els pobles van a comptar amb l’equipament per tallar una parada cardiorespiratòria d’un ciutadà allà on aquest es trobe. A més de dotar d’aquest equipament, des de la Diputació prestarem la formació en tots els pobles perquè amb aquesta iniciativa es puguen salvar moltes vides, que és el més important”.

Cal tenir en compte que la intervenció dels dispositius DESA aporten al malalt uns notables índexs de supervivència en casos d’aturada cardiorespiratòria, no previsibles sense la possibilitat de la seua immediata utilització.

A través d’aquesta ambiciosa iniciativa, la Diputació de Castelló preveu assegurar la disponibilitat d’aquests equips en tots els municipis que integren la província, amb la possibilitat a més de fer partícips de la seua disponibilitat a altres importants nuclis poblacionals integrats en els municipis castellonencs (pedanies, llogarets, masies o urbanitzacions) i majoritàriament habitats per potencials usuaris d’aquests dispositius.

-Articular mesures preliminars per activar el Programa

Per tal d’agilitzar al màxim la posada en marxa del programa, el Ple d’avui ha aprovat l’execució immediata de les següents actuacions preliminars: l’anàlisi de la demanda i registre de recursos de cardioprotecció actualment habilitats en els 135 municipis de la província; la manifestació explícita de la voluntat d’adhesió municipal al programa; la fonamentació sociosanitària, si escau, de la necessitat de preveure la ubicació de desastres en nuclis de població diferents dels nuclis urbans; i la previsió municipal pel que fa al perfil professional, laboral o institucional de les operadores locals de DESA no sanitaris.

-Una sessió plenària amb el consens com a protagonista

El consens entre els cinc partits polítics amb representació a la Corporació Provincial ha protagonitzat la sessió plenària corresponent al passat mes d’agost. Així, sis dels huit punts que es portaven a votació dins de l’ordre del dia, han comptat amb el suport unànime de tots els grups: moció del Grup Ciutadans pel seguiment de les mocions aprovades; ratificació del protocol de col·laboració entre Generalitat i les diputacions per coordinar actuacions de foment de l’ocupació; moció conjunta per col·laborar econòmicament amb els programes d’ocupació de la província de Castelló amb un mínim de 500.000 euros; la modificació del conveni signat amb la Generalitat i Ecoembalajes España; la ratificació de la pròrroga del contracte per als serveis socials i el programa ‘Província de Castelló: territori cardioprotegit’.