La Diputació iniciarà a finals de mes el repartiment de 200 desfibril·ladors arreu de la província

108

 

El Govern Provincial ha adjudicat el servei i invertirà 272.000 euros per convertir Castelló en territori cardioprotegit

La Diputació iniciarà a finals de mes el repartiment d’un total de 200 desfibril·ladors per tota la província per convertir Castelló en el primer territori cardioprotegit d’Espanya. Així ho ha avançat la diputada d’Acció Social, Elena Vicente-Ruiz, després que aquesta setmana el Govern Provincial hagi adjudicat el programa de prevenció de risc cardiovascular per un total de 272.000 euros “per teixir en tota la província, però amb especial atenció en el món rural castellonenc, una xarxa sanitària que millore la qualitat de vida dels castellonencs davant d’una emergència de risc vital”. Així, a partir del dia 26 s’iniciarà la distribució, i posterior instal·lació, dels dispositius DESA per tota la província assegurant almenys un desfibril·lador a cada un dels 135 municipis.

La diputada d’Acció Social ha destacat que la posada en marxa d’aquest servei de prevenció de risc cardiovascular convertirà a Castelló “en el primer territori cardioprotegit d’Espanya convertint-nos en pioners a nivell nacional en matèria de prevenció de risc cardiovascular”.

Tot perquè en aquells municipis amb menys recursos sanitaris per la seva distància amb els grans centres hospitalaris aquest servei de prevenció de risc cardiovascular es converteixa “en un recurs de garanties per combatre la mort sobtada i augmentar l’índex de supervivència en cas d’aturada cardíaca. Som conscients que este nou servei sanitari pot salvar moltes vides i és per això que un cop repartits tots els dispositius DESA ens bolcarem per garantir el seu millor ús”.

Un mes de formació

És per això que a més de la instal·lació, l’empresa adjudicatària es compromet a oferir en els nuclis poblacions en els quals s’instal·lin els desfibril·ladors una completa formació que es prolongarà durant un mes perquè un nombre determinat de veïns coneguen el funcionament dels equips i puguen emprar en cas necessari.

A més, la Diputació “es bolcarà durant tot el procés d’instal·lacions de l’equipament sanitari” estudiant al costat dels ajuntaments sol·licitants el lloc idoni per a la seva ubicació més enllà dels cascs urbans. En aquest sentit, Vicente-Ruiz ha posat el focus en la importància que aquest servei de prevenció cardiovascular arribi a l’interior de la província i a zones com pedanies, llogarets, masies o urbanitzacions, “majoritàriament habitats per potencials usuaris d’aquests dispositius”.

Vicente-Ruiz ha explicat que l’equipament que es repartirà compta amb 300 números de descàrregues i 13 hores d’autonomia per desfibril·lador i un període de garantia de 15 anys. A més, perquè l’ús del dispositiu DESA sigui el més senzill possible, aquest guia a l’operador que fa a la freqüència de les comprensions i compta amb un dispositiu que estableix l’adequada profunditat de les comprensions a practicar.