La Diputació inicia una campanya per convertir Camins del Penyagolosa en Patrimoni Mundial

200

SignaturesLa candidatura a Patrimoni Mundial per la Unesco ‘Camins del Penyagolosa ‘ s’ha proposat arribar als 3.000 suports durant aquest cap de setmana que se celebra l’ancestral romeria dels Pelegrins de les Useres . Per a això, s’habilitarà al municipi la recollida de signatures presencial amb l’objectiu que els milers de veïns i visitants es puguin adherir a aquesta iniciativa .

Fins al moment, només a la plataforma en línia change.org ja s’han comptabilitzat més de 1.200 signatures en les primeres hores després de la presentació del projecte i moltes altres en els formularis impresos .

” El suport dels ciutadans de la província de Castelló és fonamental per tirar endavant aquest il · lusionant repte i donar a conèixer al món el misticisme , tradició i història que envolten l’ gegant de pedra . Al cap ia la fi totes aquestes experiències redunden en un major atractiu per a la nostra terra i un major nombre de visitants, el que acaba dinamitzant econòmicament nostre territori ” , ha apuntat el president de la Diputació i promotor de la campanya , Javier Moliner .

-Xarxa de voluntaris
D’aquesta manera , s’està treballant per demanar una xarxa de voluntaris en els municipis implicats, les Useres , Culla , Xodos i Vistabella , així com a nivell provincial amb la finalitat de col · laborar amb les recollides de signatures i altres esdeveniments que s’organitzaran per difondre la candidatura .
D’altra banda, el president provincial participarà demà a la sortida del pelegrinatge a Les Useres , on aprofitarà l’ocasió per presentar a tots els veïns la iniciativa .

Cal recordar que tots els que vulguin sumar el seu suport a la iniciativa ho poden fer via online a través de change.org ( http://ow.ly/w6Md6 ) , accedint a través de les webs de la Diputació o els ajuntaments , o físicament en dependències de la institució provincial i en els municipis implicats . L’objectiu és aconseguir almenys 50.000 firmes per traslladar el suport popular a la candidatura ‘Camins del Penyagolosa “tant al Ministeri de Cultura com a la Unesco .