1-Obres carretera Xiva 1-Xiva

-Nota de premsa de l’Ajuntament de Morella-

Després d’uns anys d’espera, aquesta setmana ha començat una actuació molt esperada a les localitats de Morella i Xiva. De nou, s’han reprès els treballs a la carretera CV-117, que uneix les dues localitats i es condicionaran dos quilòmetres més de vial. D’aquesta manera, l’actuació es tornarà a realitzar seguint el plantejament d’inversió per fases de l’Ajuntament de Morella. El consistori local, que considera injustificable la paralització d’aquests anys, ha aconseguit aquesta inversió després de nombroses reivindicacions i mocions, ja que aquesta infraestructura ha estat molt demandada pels veïns, especialment en les reunions amb l’Ajuntament, degut de la gran importància que té per a aquestes localitats. Fa uns anys, es va anar invertint poc a poc en aquest vial i es va condicionar la meitat dels nou quilòmetres de què consta. Ara, se li donarà una nova empenta i s’espera que finalitzen els treballs entre aquesta fase i la següent.


L’alcalde de Morella, Rhamsés Ripollés, afirma que “portàvem diversos anys reclamant que es continuara amb la millora d’aquest vial tan important per als veïns de Morella i de Xiva, ja que el normal és invertir poc a poc però sense pausa per aconseguir una solució definitiva en poc temps”. A més, afegeix que “la paralització de les inversions va ser injustificable, ja que és una qüestió de justícia que els veïns i veïnes de Xiva tinguen una infraestructura digna, i l’Ajuntament de Morella va fer un plantejament d’inversió consensuat i d’acord amb les circumstàncies actuals”. El primer edil també recorda que aquesta és l’única sortida totalment asfaltada que té la localitat i que és molt important per als veïns i també pels visitants que rep un municipi que té nombroses cases de turisme rural.
Malgrat aquesta inversió, continua la manca d’actuació de la Diputació de Castelló en diferents vials del terme municipal de Morella. Des del consistori es lamenta que continue sense donar-se una solució al camí de la Canà. Cal assenyalar que aquest vial vertebra la comarca dels Ports i passa per diversos municipis i hauria de ser la Diputació la que garantira la seva seguretat i s’encarregara del manteniment. No obstant això, l’administració provincial continua sense buscar una solució definitiva, ni pel que fa a la titularitat ni al seu estat actual.