La Diputació inicia dos nous tallers anuals d’ocupació en els Centres CEDES d’Albocàsser i Llucena

358
taller ocupació CEDES
PUBLICITAT

Nota de premsa de la Diputació de Castelló


-Un total de 20 participants es formaran i realitzaran pràctiques en atenció sociosanitària a dependents

-Ferrando: «L’objectiu és generar ocupació de qualitat a través de la formació també a les comarques d’interior»

L’àrea de Promoció Econòmica de la Diputació de Castelló activarà el pròxim dilluns 23 dos nous tallers d’ocupació en l’especialitat “Atenció sociosanitària a persones dependents en institucions socials”. Els tallers es realitzaran en els Centres CEDES de Llucena i Albocàsser, que acolliran durant un any a 20 persones participants a través d’un contracte d’ocupació i formació.

Segons el diputat Pau Ferrando, «aquest programa formatiu permetrà dinamitzar l’ocupació de qualitat a les comarques d’interior i millorar els serveis d’atenció i cures a persones dependents d’aqueixes àrees».

Tots dos projectes estan cofinançats per la Generalitat Valenciana a través de LABORA, amb un total de 464.110€ amb càrrec al Programa Operatiu del Fons Social Europeu (FSE) per al període 2014-2020.

La formació proporcionada, facultarà als participants per a l’acompliment de treballs d’atenció a persones en situació de dependència. Per a això, la Diputació de Castelló, amb el suport dels municipis de de Atzeneta del Maestrat, Les Useres i Llucena, ha promogut que l’alumnat puga realitzar les pràctiques en la Unitat de Respir Familiar de l’Ajuntament de Atzeneta, el Servei d’Habitatges Tutelats de l’Ajuntament de Les Useres i el Servei d’Assistència Domiciliària de l’Ajuntament de Llucena.

Clausura dels tallers 2018-2019

El passat divendres 20 de desembre va tindre lloc la clausura dels Tallers d’Ocupació dels CEDS de Llucena i Albocàsser, iniciats fa un any. Cadascun dels projectes ha comptat amb una subvenció de 199.830 euros que provenen del Programe Operatiu del FSE.

El cofinançament, gestionat pel Servei Valencià d’Ocupació i Formació LABORA, ha permés que la Diputació puga beneficiar amb aquest programa d’ocupació i formació a 20 persones desocupades de l’interior de la província.

L’alumnat ha obtingut dos certificats de professionalitat de nivell 2 i nivell 3 en l’àmbit de l’administració, amb un total de 1.920 hores formatives en alternança amb l’ocupació. En aquest sentit, les persones participants han pogut realitzar les seues pràctiques dins del programa Ruta del Sabor.