La Diputació incrementa un 25% el pressupost per a emergències hídriques davant l’alerta per sequera

66
PUBLICITAT

Garanteix el subministrament de cubes, la reparació d’avaries, la captació d’aigües o actuacions sobre el bombament

La Diputació Provincial de Castelló ha incrementat un 25% el pressupost per a emergències hídriques fins a aconseguir un milió d’euros. Ha reforçat també les accions necessàries davant possibles episodis d’escassetat d’aigua.

La presidenta de la Diputació, Marta Barrachina, ha mantingut una reunió amb tècnics de la institució provincial per a analitzar la situació hídrica actual a la província de Castelló en una reunió que també ha comptat amb la participació del vicepresident i responsable de l’àrea d’Infraestructures, Héctor Folgado, i del diputat de Cicle Integral de l’Aigua, Iván Sánchez.

En primer lloc, la presidenta de la Diputació ha anunciat l’increment d’un 25% del pressupost destinat a emergències hídriques, passant dels 800.000 euros previstos en el Pressupost de 2024 a un milió d’euros, la qual cosa suposa un augment de 200.000 euros de la partida.

Sobre aquest tema, a través del pressupost destinat a emergència hídriques es podran suplir les inversions necessàries per a actuacions com el subministrament de cubes, la reparació d’avaries, la captació d’aigües o actuacions sobre el bombament, entre altres.

La presidenta provincial ha afegit que, a més de la partida destinada a emergències hídriques, des de la Diputació de Castelló tenen el compromís de garantir recursos bàsics com poden ser les depuradores en municipis de menys de 5.000 habitants.

Així mateix, des de l’administració provincial treballen per aconseguir l’objectiu de garantir el Pla Director de l’Aigua, un pla que millorarà el subministrament hídric a totes les poblacions de la província de Castelló, “i això serà possible amb el treball i la col·laboració entre administracions”, ha afirmat Barrachina.

En segon lloc, ha informat de la sol·licitud que ha realitzat a les dos concessionàries dels consorcis d’aigua, el del Pla de l’Arc i el de la Plana, perquè elaboren cadascuna d’elles un Pla d’Emergència contra la sequera.

Manual de conscienciació

La presidenta de la Diputació també ha informat que la institució treballa en l’elaboració d’un manual de conscienciació per als ajuntaments amb l’objectiu de reforçar l’eficiència hídrica. En eixe sentit, el manual de conscienciació establirà les mesures a adoptar en casos d’escassetat d’aigua i incidirà en el bon ús i la racionalitat del consum de l’aigua en els municipis, ja que “influïx de manera determinant a assegurar la disponibilitat en el futur d’un bé tan escàs”.