La Diputació impulsa la restauració de la plaça de bous de Vilafranca com a oportunitat d’ocupació en el municipi

2153
PUBLICITAT

Nota de premsa de la Diputació de Castelló

El Govern Provincial col·labora amb l’Ajuntament perquè el municipi recupere l’històric edifici amb un taller d’ocupació

La Diputació de Castelló impulsa la restauració i recuperació de l’edifici de la plaça de bous de Vilafranca com a oportunitat d’ocupació per als joves del municipi. Així, el president de la Diputació, Javier Moliner, ha formalitzat aquest matí la signatura d’un conveni de col·laboració amb l’alcalde de Vilafranca, Óscar Tena, per tal d’aportar 78.000 euros a l’obra de restauració i manteniment de tan emblemàtic edifici que realitzaran els alumnes treballadors d’un taller d’ocupació especialitzat en qüestions de rehabilitació.

Moliner ha mantingut una reunió de treball amb l’alcalde per conèixer al detall els termes de l’actuació que revertiran “no només en la recuperació d’un edifici històric del que podran gaudir tots els veïns, sinó que també aquesta obra serà un revulsiu a l’ocupació dels joves de la zona. Creiem que és un bon exemple de col·laboració institucional entre les diferents administracions per donar resposta a una necessitat plantejada pel municipi i que generarà noves oportunitats, també turístiques, a un municipi com Vilafranca “.

En aquest sentit, cal tenir en compte que a través d’aquest conveni de col·laboració, la Diputació de Castelló posa també a disposició de l’Ajuntament l’immoble, autoritzant la seva utilització de forma congruent amb les seues característiques, perquè puguen dur-se a terme no només esdeveniments taurins, sinó també de caràcter lúdic i cultural d’acord amb les condicions i estat de l’edifici.

-Dia històric per a un emblemàtic edifici

L’alcalde de Vilafranca, Óscar Tena, ha qualificat la signatura del conveni de col·laboració amb el president de la Diputació com “un fet històric per rehabilitar un edifici tan estimat per tots nosaltres”.

Construïda en 1933, la plaça de bous de Vilafranca és la tercera de la província amb major capacitat al poder albergar fins a 4.500 places, només superada per la de Castelló i Vinaròs. La Diputació va adquirir la plaça de bous de Vilafranca en 2007 amb la finalitat de procurar la conservació del monument i per a la seua utilització per a la realització d’activitats i esdeveniments culturals, festius i de l’Escola Taurina.

Tal com ha assenyalat el president Moliner, “aquestes actuacions ens permetran tornar a descobrir un monument amb enormes possibilitats per a tots els ciutadans de Vilafranca i de dinamització de la zona”.