‘Portell, Terra de Dinosaures’, marca de la Diputació, UJI i ajuntament

796
PUBLICITAT

Nota de premsa de la Diputació de Castelló

El projecte posarà en valor els jaciments de dinosaures per dinamitzar turística i patrimonialment la comarca dels Ports
Sales: “Es tracta d’un nou recurs per dinamitzar el territori i generar oportunitats econòmiques en el món rural provincial”

La Diputació aprofitarà l’inesgotable patrimoni paleontològic que amaga Portell de Morella i la comarca dels Ports per dinamitzar turística, patrimonial i científicament la zona. Així ho ha destacat el vicepresident i diputat de Cultura, Vicent Sales, a l’hora de presentar una nova iniciativa que “ens permetrà posar en valor i divulgar aquest llegat que atresora la comarca i convertir-lo en una font inesgotable d’oportunitats turístiques, econòmiques i laborals “.

Amb aquest objectiu naix la marca ‘Portell, Terra de Dinosaures’, impulsada pel Govern Provincial en coordinació amb la Universitat Jaume I i l’ajuntament del municipi. Es tracta, tal com ha explicat Sales, “d’un ambiciós projecte de difusió que permetrà promocionar les troballes realitzades en els jaciments de dinosaures de la població i convertir-los en un veritable reclam patrimonial i un excel·lent atractiu turístic per al municipi i tota la comarca “.

Durant la presentació d’aquesta nova iniciativa, en què també han estat present l’alcalde de Portell, Álvaro Ferrer, així com el director del projecte, Andrés Santos-Cubedo, el vicepresident provincial ha volgut ressaltar “la rellevància d’una iniciativa que pretén convertir-se en poc temps en un recurs per dinamitzar el territori, generar oportunitats laborals i, per tant, ajudar a consolidar la població en el món rural castellonenc “.

Tant és així que Sales ha explicat que “iniciatives d’aquest tipus, a més de permetre’ns recuperar el patrimoni, es sumen a un eix estratègic de la Diputació com és Repoblem i ens permeten dinamitzar la vida dels nostres municipis i sobretot, generar aquests recursos que els municipis necessiten per seguir tenint futur i oportunitats “.

En aquesta mateixa línia s’ha pronunciat l’investigador de l’UJI i paleontòleg responsable del projecte en destacar com gràcies a aquesta marca “la localitat de Portell es suma a la difusió dels dinosaures de la comarca amb més de 200 fòssils; una fita que sens dubte marcarà un abans i un després en la posada en valor d’aquest tipus de patrimoni. Es tracta de sumar noves localitats a la difusió i promoció dels dinosaures de la comarca, un projecte que creiem és vital per a l’interior de la província i en concret per a la comarca dels Ports “.

Per a això, la primera de les accions sorgides baix el paraigua de ‘Portell, Terra de Dinosaures’ es materialitzarà des d’avui en una nova col·lecció de patrimoni paleontològic que podrà visitar-se a una sala habilitada dels baixos del consistori. La sala compta amb panells expositius i vitrines en què es mostren diversos fòssils de dinosaures i d’altres animals que van viure amb ells, com cocodrils, plesiosaures o pterosaures. Totes les peces provenen de jaciments de la localitat i estan sent objecte d’estudi per part d’investigadors de l’UJI.

Cal ressenyar que per aconseguir la major difusió també s’està ultimant la posada en marxa de la pàgina web: www.terradedinosaures.es, amb informació dels dinosaures de Portell, així com informació d’interès sobre el poble.

Impuls del patrimoni paleontològic
El vicepresident de la Diputació ha destacat com des del Govern Provincial “tenim un compromís adquirit amb la promoció i posada en valor dels jaciments de dinosaures”.

Sense anar més lluny, entre altres accions per Setmana Santa es van presentar les noves instal·lacions de Cinctorres-Dinomania, on la Diputació porta invertint en diferents fases, per a la millora de les instal·lacions al Palau dels Sanjoans, propietat de l’ens provincial.

Pel que fa a la transcendència de ‘Portell, terra de Dinosaures’, l’alcalde del municipi, Álvaro Ferrer, ha destacat que des que “vam tenir notícies del potencial en dinosaures de la nostra localitat, ens hem bolcat al costat de Diputació i UJI per poder promocionar i tenir un atractiu turístic més. Així avui podem presentar aquest projecte i la col·lecció paleontològica de Portell, que està a punt perquè aquest estiu sigue visitada per tots aquells que acudisquen a la nostra localitat “.