La Diputació impulsa la capacitació digital en els municipis menys poblats a través de ‘Castelló Repte Digital’

68
PUBLICITAT

Una subvenció europea permetrà formar a 900 persones en 115 municipis que complixen els requisits

La Diputació Provincial de Castelló ha anunciat que presentarà el projecte ‘Castelló Repte Digital’ a la convocatòria actual de Repte Rural Digital del Ministeri per a la Transició Ecològica i el Repte Demogràfic, emmarcat en l’Orde TED/1326/2023/, de 17 de novembre, per la qual s’establixen les bases reguladores per a la concessió de subvencions d’este programa per a projectes de capacitació digital en els municipis menys poblats.

El projecte ‘Castelló Repte Digital’ preveu realitzar almenys una formació en competències digitals bàsiques entre els 115 municipis de la província que complixen amb els requisits d’esta convocatòria, “amb el repte de formar un mínim de 900 persones fins a març de 2026”, ha assenyalat María Ángeles Pallarés.

Així doncs, el programa Repte Rural Digital, finançat amb fons de la Unió Europea a través del Mecanisme de Recuperació i Resiliència, “està destinat a promoure la capacitació en competències digitals en municipis de població igual o inferior a 5.000 habitants, dirigit prioritàriament a les persones majors, les dones, la infància i joventut, així com a persones desocupades”, ha explicat el diputat de Promoció Econòmica, Vicente Pallarés.

En este sentit, la vicepresidenta i responsable de l’àrea Econòmica ha assenyalat la importància de desenvolupar este programa per a “impulsar les competències digitals mitjançant la creació d’un espai on compartir iniciatives de capacitació digital i formar a la ciutadania, per a garantir que les zones en risc de despoblació augmenten la seua capacitat digital, que tan important és en l’actualitat”.

El programa formatiu contemplarà continguts sobre navegació web, comunicació en línia, realització de tràmits en línia, seguretat digital i resolució de problemes. “Està dividit en sessions teoricopràctiques, destinades a adquirir les habilitats bàsiques, i sessions de mentorització que resoldran els dubtes individuals alhora que ajuden al fiançament de les competències adquirides”, ha explicat Pallarés.