La Diputació impulsa Castelló Cyling per a crear sinergies amb empreses i ajuntaments que ajuden a atraure turistes i generar ocupació a la província

363
PUBLICITAT

La diputada provincial de Turisme, Virginia Martí, ha presentat el club de producte cicloturista a empresaris del sector turístic i representants municipals. Ha sigut en el saló de recepcions de la Diputació de Castelló, on ha explicat que Castelló Cycling és una iniciativa que impulsa el Patronat Provincial de Turisme i serà una agrupació d’empreses i ajuntaments per a treballar de manera coordinada a fi d’oferir serveis de qualitat adaptats als potencials clients cicloturistes.

Podran formar part d’aqueix club tendisques de lloguer de bicicletes i tallers, clubs ciclistes, agències de viatges, allotjaments, restaurants, empreses de turisme actiu i municipis, que estan treballant o desitgen fer-ho amb aquest segment de mercat.

Segons ha explicat Virginia Martí, «estem davant un projecte que és de tots, en el qual tenim depositades moltes esperances, que volem que vaja molt bé per als municipis i per a les empreses del sector turístic de la província». Del que es tracta és de «atraure fins a les nostres comarques a moltes persones de fora, perquè vengen a visitar-nos, contribuint així a crear prosperitat i llocs de treball».

  • Segmentació i especialització esportiva

La segmentació del mercat turístic i l’especialització en aquells productes que poden ser competitius és una de les estratègies que el Patronat Provincial de Turisme de Castelló està impulsant en el marc de la seua estratègia turística.

El turisme esportiu en general i el cicloturisme en particular, integren un dels segments que està registrant un major dinamisme en el mercat, «amb xifres de vendes de bicicletes creixent any a any, centenars de competicions esportives de tots els nivells i cada vegada més equips professionals que trien la Castelló com a destí per a realitzar les seues pretemporades».

El club compta amb un reglament intern, en el qual a més del seu funcionament general, es regula el procés d’adhesió que passa per un procés d’auditoria en el qual les diferents empreses hauran de demostrar la seua adaptació al cicloturisme amb el compliment d’uns certs estàndards. D’aquesta manera, es garanteix que Castelló Cycling faça arribar al mercat una oferta de qualitat.

El cicloturisme és un dels projectes clau de l’estratègia turística de la província, que implicarà el treball en conjunt amb més de quasi 100 empreses i diversos municipis de costa i interior, que ja han realitzat una decidida aposta per aquesta disciplina».

  • Carreteres

En un altre ordre de coses, la diputada de Turisme s’ha referit al fet que el seu departament treballa en coordinació amb l’àrea de Carreteres que dirigeix Santi Pérez per a millorar l’estat d’algunes vies fonamentals per a la xarxa cicloturista provincial i de cara a la introducció en les mateixes de senyalització intel·ligent.