La Diputació i la Generalitat pretenen superar en dos anys de la bretxa digital per a aconseguir la igualtat d’oportunitats a l’interior de la província

558
PUBLICITAT

Nota de premsa de la Diputació de Castelló

El president José Martí defensa que l’extensió de la banda ampla als 135 municipis permetrà generar activitat econòmica, crear llocs de treball i fixar població al territori

José Martí considera “molt positiva” l’aliança de la Diputació de Castelló amb la Generalitat Valenciana per a aconseguir que en la present legislatura els 135 municipis de la província tinguen connexió a internet d’alta velocitat “perquè és un servei que resulta fonamental per a combatre la despoblació i la desigualtat que aquest fenomen origina”. Sobre aquest tema, ha assenyalat que “si fem una bona anàlisi de la situació que es viu als pobles d’interior, ens adonem que el terme despoblació és sinònim de desigualtat”. Per tant, “la nova Diputació progressista de Castelló, que té entre els seus objectius la lluita contra les situacions de desigualtat, necessàriament ha d’implicar-se en la superació de la bretxa digital”. En la seua opinió, “la connectivitat és indispensable per a la cohesió territorial i el desenvolupament del nostre interior”.

És un objectiu que les administracions autonòmica i provincial pretenen aconseguir en els pròxims dos anys, tal com van posar de manifest els presidents Puig i Martí en la reunió que van mantindre dimecres passat en la Diputació de Castelló. Per aquesta raó intensificaran els contactes que periòdicament vénen mantenint amb les operadores privades, “a fi d’adoptar mesures que ajuden a ajustar terminis”. “Entre elles”, explica, “serà necessari que les administracions recolzen l’esforç inversor de les companyies tecnològiques”.

José Martí ha incidit en l’èxit que estan registrant els programes estatals d’extensió de la banda ampla, encara que ha advertit que “queda molt per fer perquè encara existeixen zones blanques o sense cobertura, en les quals la ciutadania no pot gaudir d’una connexió ràpida i de qualitat”. Per això sosté que “no és suficient que la connexió arribe a un terme municipal, necessitem que siga accessible perquè totes les empreses situades en ell i els seus habitants tinguen la possibilitat de generar activitat econòmica i llocs de treball”.