La Diputació i el Govern d’Espanya signaran al febrer el conveni de creació d’un HUB d’Innovació Rural a la província

147
Reunió telemàtica recent del president Martí i el diputat Pérez amb el secretari general per al repte demogràfic, Paco Boya.

La Diputació de Castelló formalitzarà el vinent febrer un conveni de col·laboració amb el Ministeri per a la Transició Ecològica i el Repte Demogràfic (MITECO) pel qual es crearà a la província de Castelló un HUB d’Innovació Rural, un centre neuràlgic orientat a l’impuls de polítiques que proporcionen respostes enfront del repte demogràfic. Els HUBs són espais físics i virtuals en els quals administracions, empreses, emprenedors i inversors s’uneixen per a fomentar el treball col·laboratiu, la co-creació i l’aprenentatge mutu. És a dir, una iniciativa que pretén potenciar els territoris rurals de la província amb projectes empresarials innovadors amb possibilitats per triomfar i assentar-se al territori. Per a l’activació del projecte s’ha creat un comité tècnic de seguiment en el MITECO.

El projecte s’ha exposat en el transcurs de la reunió telemàtica que ha mantingut el diputat provincial de Desenvolupament Rural, Santi Pérez, amb el secretari general per al Repte Demogràfic del MITECO, Paco Boya, i tècnics del departament. El president de la Diputació, José Martí, que celebra l’interés empresarial, considera que “estem davant una gran notícia” per ser una via per a generar intel·ligència en el territori mitjançant l’establiment de projectes pilots innovadors i explorar models que contribuïsquen a donar respostes als reptes del segle XXI des de l’àmbit rural.

La zona on s’establirà el citat HUB encara no s’ha determinat. Un cop establida, es donarà inici a la fase d’identificació dels reptes existents del territori, i també s’apostarà per la generació d’impacte econòmic i social positiu capaç d’integrar als agents actius del territori. El resultat ideal que es pretén aconseguir és la generació de projectes innovadors d’emprenedors, capaços de generar activitat econòmica i social, crear llocs de treball i fixar població per lluitar contra el despoblament.