La Diputació i Creu Roja s’uneixen per combatre la pobresa energètica entre els majors de l’interior de la província

0
46

Nota de premsa de la Diputació de Castelló

La Diputació de Castelló i Creu Roja treballaran de la mà per combatre la pobresa energètica entre els majors de l’interior de la província. El Govern Provincial ha signat un conveni de col·laboració amb l’entitat social per subvencionar amb 35.000 euros el programa de formació que implementarà en el món rural castellonenc Creu Roja “per crear bons hàbits que permeten un important estalvi en la factura de la llum entre els seus beneficiaris “.

La diputada d’Acció Social, Elena Vicente-Ruiz, s’ha reunit amb la presidenta provincial de l’entitat, Omayra Serrano, per traçar les línies d’actuació d’una iniciativa que “ens permetrà reduir la factura energètica de la nostra gent gran amb notable benefici econòmic i social que això comporta “.

Per a això, el projecte finançat pel Govern Provincial de constar, tal com ha destacat la presidenta de Creu Roja Castelló, de dues fases diferenciades. “Gràcies a la Diputació, en primera instància durem a terme una intensa campanya de sensibilització i conscienciació perquè les persones grans siguen conscients de la importància d’adoptar bons hàbits en matèria energètica i en una segona fase, posarem a la seva disposició un kit d’estalvi perquè materialitzen aquests coneixements “, ha subratllat la presidenta provincial.

Tant Vicente-Ruiz com Serrano han destacat que si bé aquest programa va dirigit principalment a persones majors de l’interior provincial, “es treballarà per poder ajudar aquelles famílies que siguin més vulnerables en matèria de pobresa energètica”. “Des d’aquesta administració no permetrem que la manca de recursos apagueu el present dels castellonencs. Estar al costat d’aquells que més ho necessiten per igualar les oportunitats a tot el territori és un objectiu prioritari de la gestió provincial “, ha ressenyat la diputada d’Acció Social.

-Campanya de suport a Repoblem

No en va, tal com ha posat èmfasi Vicente-Ruiz, “aquest projecte no busca només ajudar la gent gran de l’interior de Castelló al fet que baixen la seva despesa en matèria energètica; és una eina per millorar l’autonomia i qualitat de vida dels nostres majors i, per tant, per consolidar la població en el món rural castellonenc “.

“Qualsevol iniciativa que permetisca que els castellonencs guanyen en benestar i al mateix temps reforce un eix estratègic en la gestió d’aquesta Diputació com és Repoblem, campanya impulsada per Moliner per frenar la despoblació rural, sempre comptarà amb el suport inequívoc d’aquesta administració”, ha asseverat la diputada provincial.

-Al costat dels ajuntaments

Cal destacar que a més dels 35.000 euros destinats a finançar el conveni signat amb Creu Roja, al llarg d’aquest any el Govern Provincial invertirà 50.000 euros en els ajuntaments de la província per ajudar-los a combatre l’empobriment energètic que afecta les llars amb menys ingressos “.

D’aquesta manera, la Diputació sumarà als ajuntaments castellonencs “en la seva lluita contra la pobresa energètica perquè aquelles famílies que travessen greus problemes per culpa de la factura no vegin perillar el seu subministrament de llum amb tots els problemes que això comportaria”.