La Diputació i Apesocas cooperen en la implantació de la llengua de signes en l’agenda institucional provincial

422
PUBLICITAT

Nota de premsa de la Diputació de Castelló

El president de la Diputació de Castelló, José Martí, ha certificat amb la seua signatura l’aprovació definitiva del conveni de col·laboració amb Apesocas (Associació de Persones Sordes), que recull com a novetat la introducció de la interpretació simultània en llengua de signes en celebracions de caràcter oficial de la institució.

L’aportació provincial s’ha concretat en 25.000 euros i inclou, a banda del servei d’interpretació, la subvenció de part de les despeses de contractació d’una treballadora social, una persona intèrpret en llengua de signes i una guia ILS per a persones sordcegues.

Després de la rúbrica, Martí ha accentuat el paper integrador de la ‘Nova Diputació’, que amb aquest xicotet però important gest «farà més pròxima la corporació provincial a les 400 persones sordes de la província». «Des d’ara podran accedir a tota la informació que es genera en aquesta casa sense cap barrera comunicativa», ha indicat.

L’ESTRENA DEL SERVEI, EL 16 DE MAIG

Com ja es va anunciar prèviament, l’estrena d’aquesta prestació comunicativa es farà coincidir amb la cerimònia d’entrega de les distincions del Dia de la Província, que es desenvoluparà el pròxim diumenge 16 de maig. En una segona fase s’ampliarà la interpretació a les sessions plenàries ordinàries i extraordinàries.

En el moment de la signatura han estat presents la vicepresidenta de la Diputació, Patricia Puerta, i Roberto Garrido en representació de l’entitat beneficiària.