La Diputació haurà de tornar 65.000 euros a l’ONG de Morella Youcanyolé

73
PUBLICITAT

El Jutjat Contenciós-Administratiu número 2 de Castelló ha condemnat la Diputació Provincial de Castelló a tornar més de 65.000 euros a l’ONG morellana Youcanyolé, qui va interposar el recurs fa dos anys.

Els fets es remunten a setembre de 2020, quan la Diputació va obligar l’entitat a tornar els diners que en 2018 li havia concedit per a construir un centre de salut en Nairobi (Kenia). En eixa data, els tècnics de la institució provincial van entendre que l’ONG no havia justificat la subvenció per no demostrar que l’obra s’havia dut a terme. Per tant, com qualsevol altra entitat, havia de tornar els diners públics.

Youcanyolé, per la seua banda, va defendre la seua actuació legal que, segons la seua opinió, s’ajustava a les recomanacions dels tècnics de Diputació i assegurava la justificació de més de 40.000 euros. Els responsables del departament públic no ho van entendre així i, com a altres entitats, van insistir en la seua devolució al 2020.

Sense possibilitat d’acord entre les parts, dos anys després, Youcanyolé va demandar la Diputació en entendre que havien actuat conforme a la legalitat i que la sol·licitud de la institució provincial posava en risc el seu futur. La justícia ha donat ara la raó a l’ONG i, per tant, obliga al Palau de les Aules a tornar més de 65.000 euros dels fons públics si les parts decideixen no recórrer la sentencia.