La Diputació garantirà la demanda històrica de subministrament d’aigua a Benassal i Vilafranca

268

Nota de premsa de la Diputació de Castelló

El Govern Provincial adquirirà els terrenys per a la necessària execució del sondeig d’aigües subterrànies en les Llargueres

La Diputació de Castelló respondrà a les demandes històriques de Benassal i Vilafranca i garantirà el subministrament d’aigua a la població en ambdós municipis. El president del Govern Provincial, Javier Moliner, ha plasmat en un conveni amb l’Ajuntament de Benassal el compromís adquirit “d ‘assegurar de manera eficaç la prestació d’un servei bàsic que fins a la data està generant greus problemes de proveïment ja que resulta insuficient per al subministrament regular i adequat”.

En este sentit, Moliner ha destacat que este acord permetrà que s’actue “de manera immediata i urgent per millorar el necessari subministrament d’aigua als més de 3.500 castellonencs que viuen en els dos municipis de l’Alt Maestrat i respondre així a una demanda històrica”.

Per a això, l’acord impulsat per Moliner durà a l’administració provincial a destinar 10.000 euros a l’adquisició de terrenys de titularitat privada per a escometre l’execució d’un nou sondeig d’aigües subterrànies a la zona de les Llargueres, un cop l’actual abastament que ofereix el pou ubicat a la mateixa zona resulta insuficient tal com han constatat des de tots dos consistoris.

Cal assenyalar que els Ajuntaments de Benassal i Vilafranca es proveeixen, a més d’una sèrie de captacions d’aigua individuals, del sondeig d’aigües subterrànies situat a Les Largueres, constituint fins i tot un consorci per a la seua explotació que ara sumarà un nou sondeig projectat per la mateixa Oficina tècnica de la Diputació.

Ús poblacional i industrial

I ho farà per donar resposta a una demanda bàsica d’aigua que en el cas de Benassal afecta directament al seu nucli poblacional, prop de 1.200 habitants, sobretot en l’època estival quan es dupliquen els seus habitants amb el problema d’abastament que això genera. “Els problemes de proveïment d’aigua són una pedra en el camí del desenvolupament i les oportunitats turístiques i econòmiques del poble i aquest nou pou de resoldre este problema”, ha destacat Moliner.

Un problema que a Vilafranca afecta directament al teixit industrial i laboral del poble, i de tota la comarca, ja que la necessitat d’un major proveïment ve marcada per l’ús del mateix que realitza una empresa tèxtil de la zona. “Esta empresa constitueix el motor econòmic de la comarca i la principal font d’ocupació per a molts castellonencs per als que l’ajuda a aquesta empresa és un reforç a la seva estabilitat laboral”, ha remarcat el president provincial.

Repoblem, garantint recursos

El president de la Diputació ha posat èmfasi que aquest conveni donarà continuïtat a la campanya ‘Repoblem’, impulsada pel Govern Provincial a l’hora de consolidar la població en l’àmbit rural. “Igualar les oportunitats en les zones de l’interior de la província i assegurar serveis bàsics com en aquest cas el de l’abastament de l’aigua és vital per frenar la despoblació i consolidar este gran eix estratègic que mou la nostra gestió i que té com a objectiu el millorar la qualitat de vida dels castellonencs sense importar el seu lloc de residència “.