La Diputació garanteix l’atenció als drogodependents de la província a través del CIBE

195

 

Nota de premsa de la Diputació de Castelló

El Govern Provincial destina 20.000 euros per assegurar que este centre únic a la comunitat obra les seues portes les 24 hores

La Diputació de Castelló ha tancat un conveni de col·laboració amb el Centre d’Intervenció de Baixa Exigència de Castelló (CIBE) per garantir l’atenció integral que presta a les persones en situació d’exclusió severa a conseqüència de la seva patologia addictiva i permetre que esta siga una realitat les 24 hores del dia.

La diputada d’Acció Social, Elena Vicente-Ruiz, ha destacat que el CIBE és l’únic centre d’atenció de tota la Comunitat Valenciana que treballa amb els drogodependents i que ara, gràcies als 20.000 euros de la subvenció provincial, podrà obrir les seues portes també en horari nocturn i els caps de setmana i “ajudar així a un col·lectiu amb un clar perfil d’exclusió social”.

Vicente-Ruiz ha destacat que esta col·laboració, “emmarcada dins el compromís d’esta administració amb tots els castellonencs i especialment amb aquells en risc d’exclusió social, possibilita la cobertura de les necessitats bàsiques durant la nit dels seus beneficiaris i, amb ella, que guanyen en qualitat de vida prevenint l’empitjorament de les diferents patologies que puguin patir”.

“Aspectes tan primaris i vitals com l’alimentació, descans i higiene així com reforçar la necessària prevenció per a la concurrència de sobredosi i minorar les conseqüències negatives per a la comunitat seran una realitat gràcies a l’impagable treball dels professionals del CIBE i la subvenció provincial”, ha ressenyat la diputada provincial.

Programa ‘Nits al Caliu’

Per tot això, la Diputació subvencionarà parcialment el cost derivat de la implementació del programa ‘Nits al Caliu’ mitjançant el qual el CIBE garantirà la prestació integral nocturna del mig miler de drogodependents que atén en l’actualitat, responent a que aquest horari s’ajusta més adequadament a les necessitats i demandes de les persones ateses.

Cal destacar que el CIBE recupera així un servei d’atenció sanitària i psicosocial que prestava durant tot el dia a drogodependents i que des del 2012, per la manca de recursos econòmics, havia hagut de mantenir inactiu. “Les administracions hem de reforçar sempre que puguem la tasca d’aquelles associacions que, com aquest centre, treballen per la igualtat d’oportunitats i per cobrir les necessitats dels que més ho necessiten”, ha reivindicat la diputada d’Acció Social.