La Diputació forma els municipis d’interior en projectes europeus perquè cresquen aprofitant els seus recursos naturals

834
PUBLICITAT

Nota de premsa de la Diputació de Castelló

La diputada de Medi Natural, María Jiménez, ha assegurat que “la promoció de la cultura agroforestal serà determinant a l’hora de reconstruir la província”

La Diputació de Castelló ha donat a conéixer hui als municipis d’interior els projectes que la Unió Europea té en marxa per a aprofitar els recursos naturals i les oportunitats econòmiques per al futur de la zona que representen. Ho ha fet amb una jornada formativa organitzada en col·laboració amb AMUFOR, l’Associació de Municipis Forestals de la Comunitat Valenciana, en la que han participat una vintena de tècnics i representants municipals de les comarques rurals castellonenques.

A través d’un seguit de conferències, experts en la matèria han presentat exemples de convocatòries europees a les que els municipis poden optar “perquè des de ja mateix puguen anar treballant en el desenvolupament dels projectes i en les candidatures a fons comunitaris”, ha afegit la diputada de Medi Natural, María Jiménez.

Jiménez ha destacat que des de l’àrea que dirigeix “som sensibles a tot allò relacionat amb l’interior i el seu desenvolupament sostenible, i és per això que hem organitzat aquestes tres jornades en les que abordarem propostes i idees que impulsen les nostres comarques a través de l’aprofitament de les zones forestals. L’objectiu primordial és, amb elles, contribuir a la construcció d’una economia més diversificada i sostenible i ajudar a fixar la població.

“La promoció de la cultura agroforestal serà determinant i molt important a l’hora de reconstruir la nostra província i tota una oportunitat per a impulsar les zones rural de la nostra província”

La presidenta d’AMUFOR, Consuelo Alfonso, ha estat taxant en aquest sentit i ha parlat de que “cal conscienciar la població de que treballar la muntanya no és maltractar-la, sinó cuidar-la”. Això mateix ho ha exemplificat a l’afirmar que els treballs de biomassa, la recol·lecció de fruits o la neteja i l’ús de restes orgàniques ajuden a regenerar, a protegir i a regenerar els boscos.

La jornada s’havia de celebrar en un primer moment de manera presencial però s’ha adaptat a la normativa vigent per a frenar l’expansió de la Covid-19, pel que el seguiment ha sigut finalment exclusivament per internet.

La pròxima formació tindrà lloc el dia 20 de novembre, de 10 a 13 hores, i tractarà sobre la bioeconomia i la compra pública com a base d’iniciatives de desenvolupament rural en front a la despoblació. L’última d’elles serà l’11 de desembre, en el mateix horari, i s’encaminarà en el turisme i el patrimoni artístic de l’interior.