Nota de premsa de la Diputació de Castelló

El president Moliner es reuneix a Les Useres amb cellerers davant la celebració aquest cap de setmana de la Fira del Vi al municipi

El president de la Diputació de Castelló, Javier Moliner, s’ha reunit aquest matí amb una important representació de bodeguers i empresaris agroalimentaris de les Useres per interessar-se per la implantació d’activitat en el municipi, un dels referents en la producció vitivinícola de la província . En la trobada, el president ha compartit amb els empresaris els programes que té a la seua disposició la Diputació per afavorir el creixement de les seves empreses i la seva consolidació com a via de creació d’ocupació en el municipi i per frenar la despoblació a la qual s’han vist sotmesos a les últimes dècades pobles de l’entorn.

“Estem davant d’un sector que està fent importants avanços per consolidar-se com via d’ocupació per als joves dels nostres pobles, que està fent del seu saber fer i la seua trajectòria una gran oportunitat com a sector de futur. En el cas de les Useres, a través dels Centres Cedes amb els tallers d’ocupació que estem desenvolupant amb Castelló Ruta de Sabor, l’impuls a les fires comercials com la del proper cap de setmana i els diferents serveis de formació a empresaris que realitzem durant tot l’any, ajudem a que aquestes activitats siguin cada vegada més comuns en els nostres pobles. Fomentem l’evolució de sectors tradicionals en sectors innovadors perquè, mantenint en la seva essència la qualitat, puguin ser activitat de present i futur en els nostres pobles “.

Així s’ha pronunciat Moliner després de participar a la Cooperativa de les Useres i al costat de l’alcalde del municipi, Jaume Martínez, en aquesta jornada de treball en què ha pogut conèixer que la IV Fira del Vi de Les Useres preveu vendre més de 3.000 ampolles de vi local en el seu desenvolupament els propers dies 11 i 12 de juny.

La Gastronomia, eix vertebrador de turisme i desenvolupament

A la IV Fira del Vi i amb el suport de la Diputació de Castelló, la gastronomia i producció agroalimentària tornaran a consolidar-se com grans reclams d’activitat turística i comercial en els municipis de la província, cosa que des de la Diputació s’articula amb el projecte Castyelló ruta de Sabor.

En aquest esdeveniments comercial participaran els cellers locals les Useres, Baró d’Alba, Flors, Vinya Natura, El Mollet, Torregil i Barranc dels Cirers, i tots els assistents podran degustar i adquirir els seus vins. Però, a més, també hi participaran altres dues dotzenes d’empreses amb els seus respectius estands en què es podran comprar i degustar una gran varietat de productes de la gastronomia provincial: tomàquets de ‘penjar’, embotits, formatges artesans, rebosteria tradicional o els més variats torrons, encara que també es comptarà amb artesans els productes estan vinculats amb el món del vi o l’alimentació.