La Diputació finançarà amb 100.000 euros un nou dipòsit d’aigua per a Tírig

511
PUBLICITAT

L’Ajuntament de Tírig ha licitat ja l’obra per a la construcció d’un nou dipòsit d’aigua potable, gràcies a un conveni de col·laboració que l’Ajuntament ha signat amb la Diputació, la qual finança amb 100.000 € el 100% del cost del projecte.

Les obres començaran a l’octubre i el termini per a la finalització és de 4 mesos.

En l’actualitat, la capacitat d’emmagatzematge dels diferents dipòsits d’aigua potable del municipi de Tírig és molt limitada, sobretot per proveir la població durant els mesos d’estiu. Concretament, hi ha un dipòsit de 300 m3 al costat del nucli urbà i un altre de 100 m3 a la zona del càmping. Aquests dipòsits a més de proveir la població també abasteixen d’aigua potable a les nombroses granges existents al terme municipal.

Per tot això es planteja la construcció d’un nou dipòsit al costat del dipòsit del càmping que siga capaç d’augmentar la capacitat d’emmagatzematge de l’aigua procedent del pou de les Coves de Vinromà.

La connexió del dipòsit “Càmping” amb el nucli urbà es realitza per gravetat. Aquesta connexió es mantindrà amb la construcció del nou dipòsit, el qual es connectarà amb el dipòsit existent de manera que funcionen com un conjunt, però també de forma individual. Així es podrà omplir un o altre dipòsit o els dos alhora.

El nou dipòsit tindrà una capacitat de 1.000 m3, de manera que al costat dels dipòsits existents puga emmagatzemar aigua suficient com per garantir l’abastament de Tírig, sobretot durant l’època estival, així com comptar amb una reserva per incendis.

El dipòsit a construir serà circular i presentarà les següents característiques:

Alçada de paret ……… 4,10 m

Diàmetre interior …… 18,00 m

Alçada d’aigua ……… … 4,00 m

Volum útil …. … .1.000,00 M3