La institució provincial promou el desenvolupament integral i l’autonomia personal de la gent gran a través del coneixement

La Diputació de Castelló, a través de l’àrea d’Acció Social, ha aprovat la concessió d’un total de 88 beques d’estudi destinades a promoure l’autonomia personal d’un ampli nombre de persones grans en risc d’exclusió per problemes econòmics, discapacitat, violència de gènere o altres factors.

La diputada d’Acció Social, Elena Vicente-Ruiz, ha destacat la naturalesa d’un programa formatiu que té per objectiu el “dotar els nostres majors de les eines educatives necessàries per guanyar en qualitat de vida i millorar la seva autonomia personal. El col·lectiu de gent gran es caracteritza per afrontar el dia a dia d’una forma activa i aquest Govern Provincial, igual que tota la societat, està en deute amb ells pel que treballarem per implementar totes aquelles iniciatives que afavoreixin el seu desenvolupament integral”.

Un recurs útil per a això és l’aprenentatge de coneixements i habilitats que els brinda als seus estudiants majors dos programes educatius a la província com són ‘UNED Sènior’ i la ‘Universitat per a Majors’ de la Universitat Jaume I. Amb aquest objectiu, des el Govern Provincial s’han consignat prop de 12.000 euros per “afavorir el desenvolupament intel·lectual, social i afectiu del col·lectiu de la gent gran castellonencs”.

Així les coses, des del Govern Provincial es facilitarà l’accés de fins a 61 alumnes sènior a la ‘Universitat per a Majors’ de l’UJI amb ajudes de fins a 170 euros mentre que 27 seran els beneficiaris de les beques de la ‘UNED Sènior’.