La Diputació exalça l’exquisidesa de la tòfona com a generadora de riquesa a l’interior de la província

545
PUBLICITAT

-La institució provincial dissenya un cicle formatiu per fomentar la tubericultura i multiplicar el seu efecte dinamitzador del territori
Impulsar tots els recursos que ofereix aquesta terra de sabors per dinamitzar el territori és un dels compromisos adoptats per la Diputació de Castelló per a multiplicar les oportunitats de desenvolupament de l’interior de la província. Recursos com la tòfona negra, una de les matèries primeres més preuades a nivell internacional, i que des de la institució provincial es treballa, de la mà de professionals del sector, per potenciar i multiplicar el seu impacte econòmic sobre la província.

És per això que dins d’aquesta línia d’actuació marcada per Javier Moliner a fi de fer del sector agroalimentari una font inesgotable d’oportunitats per al territori, des de l’àrea de Desenvolupament Rural de la institució s’ha gestat un curs tècnic sobre la tòfona negra, les tècniques de cultiu i com no “les oportunitats que aquest ofereix per a la dinamització econòmica dels pobles de l’interior”.

El diputat responsable, Pablo Roig, ha destacat la necessitat “de posar en valor, divulgar i valoritzar la tòfona com un tresor gastronòmic que forma part de la nostra rebost i que ens brinda la possibilitat de generar creixement, ocupació i riquesa a través d’un dels les menges més cotitzats en qualsevol cuina “.

Posicionar l’interior com a referent

Per això, els dies 4 i 5 de novembre la sala d’actes de l’edifici de Noves Dependències de la Diputació acollirà un cicle que aprofundirà en el potencial gastronòmic i turístic d’aquesta matèria primera i que permetrà que la Diputació sume arguments a l’hora de “posicionar el nostre interior com a referent en la producció i coneixement d’aquest preuat fong obrint-li d’aquesta manera nombroses oportunitats de futur a aquests pobles”.

Cal destacar que el curs va dirigit a totes aquelles persones interessades en aprofundir els seus coneixements sobre la tòfona, des d’estudiants, emprenedors, agricultors o professionals del sector agrícola o forestal. La inscripció al curs s’haurà de formalitzar abans del 31 d’octubre al correu castelloterradetrufes@dipcas.es.

Servei d’Assessorament en Truficultura

Dins de la línia de promoció i posada en valor de la tòfona com a element vertebrador del turisme a la zona de l’interior, la Diputació va crear el Servei d’Assessorament en Truficultura mitjançant el qual ofereix atenció presencial, telefònica o per correu electrònic a l’agricultor que compta amb una plantació tofonera “Es tracta de reforçar la tòfona com una alternativa econòmica sostenible per a les comarques de l’interior de la província”, ha explicat Roig.