La Diputació estudia un nou servei de repartiment d’alimentació a persones grans en els municipis que no compten amb tendes multiservei

468
PUBLICITAT

Desenvolupament Rural treballa en una prova pilot a l’Alt Palància per a valorar la seua possible expansió a tot l’interior provincial

La idea sorgeix d’un grup d’emprenedors castellonencs que ja realitzen aquest treball a l’àrea de Segorbe

El departament de Desenvolupament Rural de la Diputació de Castelló avalua posar en marxa al llarg d’aquest 2021 una prova pilot de repartiment d’aliments a domicili en aquelles localitats de l’interior provincial que no disposen de tendes multiservei.

El diputat de l’àrea, Santi Pérez, veu en aquesta via una manera de garantir que els habitants de major edat dels municipis menuts reben a les seues cases la seua compra habitual sense contacte i a cost zero per al consumidor.

Aquest nou servei estarà destinat a aquelles poblacions en les que, pel seu baix nombre d’habitants, no és viable obrir o mantindre un negoci. La població beneficiària serà aquella que, per raons d’edat o per la inexistència d’opcions de transport, no poden realitzar la seua compra. Serà doncs, una manera de donar servei a aquelles poblacions que, per la manca d’iniciativa privada, no poden beneficiar-se de l’ajuda per a l’obertura de botigues multiservei. Cal destacar que la Diputació inverteix anualment 120.000 euros en aquesta finalitat.

Tot i que l’estudi està encara en fase embrionària, Pérez ha confirmat que la primera etapa es desenvoluparà a l’Alt Palància. Els resultats d’aquesta prova pilot seran decisius per donar llum verd a la implantació en diverses fases aquest servei a la resta de comarques.

Aquesta idea sorgeix d’un grup d’emprenedors de l’interior castellonenc, que des de fa cosa de setmanes treballen en un projecte d’iguals característiques a l’àrea de Segorbe baix el nom de ‘Deli well’.

Santi Pérez s’ha mostrat des d’un principi molt interessat amb el plantejament «perquè fa una ferma aposta pel consum de productes de quilòmetre zero» -amb la compra només en establiments locals- i perquè posa el focus en l’ajuda a la gent que més ho necessita. «Si volem fixar la població a l’interior hem de reforçar i ampliar els serveis públics que prestem».

En els pròxims mesos es coneixeran nous detalls d’aquest projecte pilot.