La Diputació enriqueix l’oferta turística del Maestrat amb l’adequació de la Llotja de Catí com a Centre d’Interpretació

255
Llotja Catí
PUBLICITAT

-El Govern Provincial inverteix 125.000 euros al convertir en museu aquest emblemàtic i atractiu edifici construït en el segle XV

La Diputació de Castelló millorarà les oportunitats turístiques de l´Alt Maestrat al convertir un dels seus més emblemàtics edificis històrics, la Llotja de Catí, en un Centre d’Interpretació de primer orde. El Govern Provincial ha invertit per a això, en col·laboració amb l’Ajuntament de Catí, 125.000 euros en el Projecte de Museïtzació d’este emblemàtic edifici construït en el segle XV i que ja ha obert les seues portes.

El president de la Diputació, Javier Moliner, ha inaugurat les dependències que suposen un nou valor turístic per a tota la zona del Maestrat. Cal tindre en compte que aquest edifici s’uneix en la seua rellevància i riquesa patrimonial a altres espais tan significatius a Catí com l’església del segle XIII o les pintures de l’Ermita de l’Avellà, restaurades també a càrrec de la Diputació.

Una joia del gòtic civil de la Comunitat Valenciana

Cal tindre en compte el gran valor d’aquesta edificació, la més emblemàtica de la població, única per conservar la seua estructura i materials originals. Destinada a albergar les reunions del Consell de Catí en la seua planta noble, la resta de l’edifici va servir de presó en els seus baixos, de llotja de mercat a nivell del Carrer Major i de dipòsit de blat en la part alta posterior.

El conjunt d’aquest edifici està considerat com una joia del gòtic civil de la Comunitat Valenciana, destacant les seues finestres gòtiques geminades, els seus sostres de fusta, els set arcs interiors que configuren un gran espai cobert com a llotja i el sòl empedrat de la seua planta noble.

Visibilitzar i recuperar el patrimoni, una oportunitat turística

El Govern Provincial de Javier Moliner manté en la restauració, promoció i difusió de la riquesa del patrimoni històric provincial una via de desenvolupament turístic molt important.

En aquest sentit, la Diputació està duent a terme importants actuacions en col·laboració amb els ajuntaments de la província, com és el cas de Villa Elisa a Benicàssim, del Palau dels Comtes d’Ariza a Betxí, el Palau dels Sant Joans de Cinctorres, el Palau dels Comtes de Pestagua de Xert, Villa Purificación de Montanejos i tants altres enclavaments que estan ajudant a convertir estos recursos en productes turístics al servici dels pobles i, per tant, de la província. Es tracta d’una via de treball que a més busca promoure el coneixement històric dels propis castellonencs alhora que el seu orgull de pertinença als seus pobles.