La Diputació enfortix la col·laboració entre administracions en la III Trobada Nacional de Dades Obertes

74
PUBLICITAT

La III Trobada Nacional de Dades Obertes se celebrarà a Peníscola el pròxim 31 de maig amb experts de reconegut prestigi

“Un esdeveniment que s’ha consolidat al nostre país com a referent en l’àmbit de la utilització de dades per al disseny i la creació de polítiques públiques, i que naix de la col·laboració entre la Diputació de Barcelona, el Govern d’Aragó i la Diputació de Castelló”. Així ho ha manifestat la diputada de Transparència i Participació de la Diputació de Castelló, María Tormo, qui s’ha mostrat molt satisfeta de “poder acollir en la nostra terra este congrés nacional, després de celebrar-se a Barcelona i Saragossa”.

Baix el lema ‘Impulsant el turisme a través de les dades obertes’, Peníscola serà la seu de la tercera edició de la Trobada Nacional de Dades Obertes, i “concentrarà els seus debats en els avantatges que suposa l’ús de les dades obertes per al disseny de polítiques destinades a l’impuls del turisme i altres activitats associades”, ha expressat la diputada provincial.

En este sentit, María Tormo ha destacat que “la trobada pretén servir d’espai de coneixement, reflexió i debat sobre aquells temes que se susciten entorn de l’ús de la informació continguda en les dades, per al disseny de polítiques públiques que beneficien a la ciutadania i a la societat en general”. Així mateix, ha assenyalat que “busca promoure i aprofitar l’ús de les dades en el desenvolupament de polítiques que impulsen el turisme i enfortisquen la col·laboració entre administracions”.

Experts

Així doncs, l’esdeveniment reunirà a la província de Castelló a experts de reconegut prestigi, tècnics de diferents administracions públiques i professionals del sector de la reutilització i de la gestió de dades, principalment. En ell, s’abordaran temes crucials relacionats amb “la gestió eficaç, l’anàlisi estratègica i la implementació de les dades en un món cada vegada més impulsat pel open date”, ha anunciat la diputada.

Taules redones i conclusions de treballs realitzades per experts en els mesos previs al congrés proporcionaran una visió integral de l’aplicació de dades obertes en el sector turístics i en totes les seues activitats associades. “El congrés es caracteritza per tindre un enfocament multidisciplinari com a fórmula de treball per a abordar totes les qüestions candents al voltant de l’ús i aprofitament de les dades obertes”, ha assenyalat María Tormo.

Finalment, María Tormo ha presentat la web de la III Trobada Nacional de Dades Obertes (https://www.dipcas.es/es/iii-encuentro-nacional-de-datos-abiertos.html) en la qual està publicada el programa de l’esdeveniment, així com el formulari d’inscripció perquè, tot aquell que ho desitge, puga participar en una “jornada molt interessant en un lloc emblemàtic de la nostra província”, ha matisat la diputada.