Visita a Ares
Visita a Ares
Visita a Ares

El nou pla provincial de millora de l’abastament d’ aigua potable de la Diputació de Castelló ha sumat , després de tancar el termini d’adhesió , un total de 103 actuacions amb una inversió superior al milió d’euros en tots els mitjans i petits municipis de la província per a aquest any .
Així ho ha confirmat aquest matí el diputat d’Infraestructures, Hector Folgado , qui ha apuntat que ” es tracta d’una nova eina al servei dels nostres pobles que neix amb l’objectiu de garantir el subministrament d’aigua i solucionar els seus problemes en tots els racons de la província , ja que és fonamental per al desenvolupament de tot municipi ” .

Amb aquest centenar de peticions aprovades es demostra l’èxit de la convocatòria i la necessitat de donar resposta a un dels principals problemes dels pobles , com són les mancances hídriques i les deficiències en els sistemes de subministrament .

-Estalvi econòmic i mediambiental
Folgado també ha explicat que “aquest Pla Provincial suposarà un important estalvi per als ajuntaments , tant econòmic com mediambiental , en el consum de l’aigua a partir de la introducció d’actuacions i criteris d’eficiència en el consum” .

Aquesta actuació s’emmarca dins del Pla d’Acció 2015 que va presentar el president provincial , Javier Moliner , per atendre les demandes dels alcaldes amb una inversió de 16 milions d’euros , fruit de l’estalvi en la gestió provincial .

-2,4 milions entre 2014 i 2015
D’altra banda, cal recordar que la institució provincial ha compromès una inversió de 2,4 milions d’euros fins al 2015 ( 1,4 milions d’euros el 2014 i 1 milió d’euros el 2015 ) per dur a terme aquest Pla Provincial d’Abastament d’ aigua . Les dues línies d’actuació d’aquesta iniciativa per garantir el correcte abastament en tots els municipis de la província són , d’una banda , les ajudes als ajuntaments per a mesures d’urgència i, d’altra , el Pla d’Eficiència hídrica .

-10 hectòmetres cúbics per a Els Ports
A tot això cal incloure l’acord que van arribar el president de la Diputació de Castelló i el president de la Confederació Hidrogràfica de l’Ebre per dur a terme properament diferents actuacions als Ports , amb la finalitat de garantir l’abastament d’aigua a la comarca , tant per al sector agroramader com en nuclis urbans per al consum humà . Moliner va aconseguir davant l’organisme estatal blindar la reserva de 10 hectòmetres cúbics d’aigua per a la província en el pla de Conca de l’Ebre