La Diputació editarà un llibre amb els textos de les obres guanyadores del certamen literari Casimir Melià d’Albocàsser

744
Reunió entre Albocàsser i Diputació de Castelló.
PUBLICITAT

La Diputació de Castelló ha reafirmat el seu compromís amb la XXX edició del certamen literari Casimir Melià d’Albocàsser, emmarcat en l’objectiu de la institució provincial de promoure el valencià i la cultura de la província. La diputada de Cultura, Ruth Sanz, va participar ahir dimecres en la presentació del certamen, en el qual va anunciar l’edició i la impressió, per part de la impremta provincial, d’un llibre que recopilarà totes les obres guanyadores de les trenta edicions. A l’acte, realitzat en l’ermita de Sant Pau d’Albocàsser, van assistir l’alcaldessa, Isabel Albalat; el regidor de Cultura, Levi Rull; i el membre del jurat Evarist Monfort.

Sanz ha destacat “la trajectòria del certamen, que demostra una gran implicació per part del poble d’Albocàsser”, i ha traslladat “el suport de la corporació provincial a tot el moviment associatiu que existeix en la localitat”. Per part seua, l’alcaldessa ha agraït “la participació del públic i de les escoles de la província que, any rere any, han fet créixer el concurs literari”. El regidor de Cultura, Levi Rull, ha expressat “la voluntat per seguir amb el projecte i treballar per a donar-li una projecció nacional”. Finalment, Monfort ha ressaltat “la qualitat dels relats que es presenten i la gran quantitat de participació que reben tots els anys”.

Aquest certamen es va iniciar en 1992 després de la mort de la figura del prestigiós enginyer i fill d’Albocàsser, Casimir Melià, que era molt aficionat a l’escriptura i va publicar diverses obres com ‘La meua terra’. Com a novetat, en aquesta edició es podran presentar des de xiquets i xiquetes de 6 anys fins a joves de més de 16 de manera individual o per parelles, sent coautors pares i mares amb fills i filles o avis i àvies amb néts i nétes. Les obres inèdites i escrites en valencià, tindran com a temàtica un fet real o fictici basat en les comarques del Maestrat, que hauran d’entregar a l’Ajuntament abans del 10 de juliol.