La Diputació edita Històries de Benassal, 8 relats sobre el poble

371
Presentació d'Històries de Benassal
Presentació d’Històries de Benassal

Històries de Benassal. Un al’escenari, 8 narradors és el primer llibre de relats curts, escrits pels mateixos veïns i estiuejants, sobre Benassal que ha publicat la Diputació de Castelló. Ahir a la tarda es va presentar aquesta iniciativa en els portals de la Mola, al casc antic, per part dels autors, l’alcaldessa de Benassal, Mari Luz Monterde, i el diputat de Publicacions, Jose Pons.

“Benassal compta amb una gran tradició literària i cultural amb plomes de renom com Carles Salvador o Mossèn Joaquin Garcia Girona, i aquest llibre no fa sinó continuar amb el seu llegat donant l’oportunitat als propis veïns i visitants de demostrar el seu talent a l’hora de explicar històries sobre el seu poble “, ha apuntat Pons.

Els vuit autors que han col · laborat són antics estiuejants com el periodista taurí Manolo Molés, actuals com el secretari autonòmic de Cultura, Rafa Ripoll, escriptors locals com Emili Ferrando o Francesc Bellmunt, el reconegut filòleg Vicent Pitarch i veïns aficionats a l’escriptura com Pilar Vidal , Paola Fonts o Adrián Beltrán. A més, la portada també ha estat dissenyada per l’artista local Alfons Falcó. Les històries succeeixen en diferents escenaris característics de la localitat de l’Alt Maestrat com són l’Escola Rural del Canto, el bosc del Rivet, el balneari dels anys 60 o el Benassal de principis de segle. Així mateix, també es dedica un capítol del llibre a dos benasalenses il · lustres com Carles Salvador o Mossèn Joaquín García Girona.

Fi benèfic
Es tracta d’una obra que s’emmarca dins de les celebracions del 775 aniversari de la Carta Pobla de Benassal i l’Ajuntament destinarà la meitat dels beneficis de la venda a tres associacions socials com Pheipas, que investiga els tumors menys freqüents, l’Associació Infantil de Benassal i l’Associació d’Esclerosi Múltiple de Castelló.

El llibre es pot adquirir a l’Oficina de Turisme de Benassal, bé a la xarxa de llibreries col · laboradores amb el Servei Provincial de Publicacions oa través del web https://publicaciones.dipcas.es/