La Diputació invertirà en la conservació i modernització de les carreteres dels Ports

274
Santí Pérez amb tècnics de la Diputació de Castelló
Santí Pérez amb tècnics de la Diputació de Castelló
  • El diputat Santi Pérez es compromet a traslladar personalment al departament tècnic les propostes dels alcaldes de Castelló

Els nous pressupostos de la Diputació de Castelló, els primers de l’actual equip de govern, comptaran amb una partida important per a la conservació i la modernització de la xarxa viària depenent de la institució provincial. El diputat de Carreteres, Santi Pérez, ha informat que, en total, s’hi destinaran un total de 4,9 milions d’euros, una quantitat que beneficiarà “de forma important” les poblacions de l’interior provincial “perquè són”, ha dit, “les que a dia d’avui compten amb carreteres en pitjor estat i perquè creiem que connectant millor les persones i serveis tindrem millors armes per a combatre el problema de la despoblació”.

En aquest sentit, el propi Pérez ha avançat que traslladarà personalment al departament tècnic totes les propostes que s’han recollit en el cicle de reunions del president José Martí amb alcaldes de la província en matèria de comunicació viària “perquè així ens vam comprometre”. Ara seran els professionals de la Diputació Provincial els que les estudiaran cas per cas i calenditzaran les actuacions “per prioritat i des d’un criteri tècnic i objectiu”.

El que sí que sabem que s’executarà l’any 2020 amb noms i cognoms és la millora de la seguretat en el camí de la Canà, entre Morella i Castellfort, amb una partida de 150.000 euros. “Enguany hem elaborat el projecte i tan sols queda la licitació, que serà abans d’acabar l’any”. Un altra de les obres que es faran realitat al llarg de l’any que ve serà l’adequació i l’ampliació de la CV-120 des de la Mata fins al límit provincial amb l’Aragó, amb un pressupost d’1,2 milions d’euros, i que ja han començat amb una primera fase que ha comportat l’eliminació d’una canonada de fibrociment i la substitució per una de nova de polietilè. “Si avança segons el previst, estarà acabada abans de l’estiu”, ha dit Pérez.

250.000 euros per a l’elaboració de projectes

L’elaboració tècnica de projectes també és una de les peces clau del pressupost de Carreteres per al 2020 i la prova és que “hem augmentat en 100.000 euros la partida destinada a aquesta finalitat fins a arribar als 250.000 euros”. Segons el diputat, “aquests diners ens permetran iniciar l’any que ve la redacció dels plans per a que en un futur puguem dur a terme obres -ja siga pel pla de manteniment o per licitació- com la renovació del tram de la CV-2015 entre Caudiel i Ayódar, la carretera que uneix Sant Rafael del Riu i Rossell o el vial entre Vinaròs i la veïna Càlig”.

Per últim, el diputat Santiago Pérez també ha fet especial menció a la millora de la senyalització viària, “que a banda d’oferir millor seguretat, també augmentarà l’eficàcia i la comoditat de la circulació i farà més fàcil l’orientació dels conductors”.