Nota de premsa de la Diputació de Castelló
La Diputació de Castelló ha destinat 67.163 euros del pressupost de l’àrea de Promoció Econòmica per a la posada en marxa de quatre programes dirigits a millorar la productivitat i competitivitat de pimes en la província de Castelló.
En una roda de premsa, el diputat de Promoció Econòmica, Pau Ferrando, ha assenyalat «l’aposta de la Diputació per fer costat al teixit empresarial, més en temps complexos com els que vivim ara, en què determinats sectors de la nostra economia han patit i estan patint els efectes de la crisi econòmica».
«Aquests programes ajudaran a les pimes a afrontar amb majors garanties la transformació necessària per a fer front als nous reptes i desafiaments de la indústria moderna», ha continuat el diputat, qui ha afegit que la crisi sanitària «ha reforçat la importància d’aspectes com la sostenibilitat i la digitalització com a valors estratègics per a la resiliència de les empreses i l’obertura d’oportunitats de negoci».
En aquest sentit, la Diputació col·labora amb la Cambra de Comerç de Castelló per a aconseguir l’arribada a les pimes i autònoms de la província de fondos FEDER i canalitzar-los a través d’aquests quatre programes d’ajudes.
Per la seua part, la presidenta de la Cambra de Comerç, Lola Guillamón, ha explicat que l’ajuda màxima per empresa serà de 7.000 euros en els programes TICCàmeres, InnoCàmeres i sostenibilitat i per a Ciberseguretat de 2.000 euros. «En tots els programes la subvenció a rebre per part de l’empresa és del 50 %», ha especificat.
PROGRAMES
En el programa TICCàmeres el termini de presentació de sol·licituds s’obrirà aquest 11 de març a partir de les 9.00 hores, i per seu electrònica. Es tracta d’un programa d’ajudes dirigides a autònoms i pimes amb l’objectiu de millorar l’ús i la qualitat de les tecnologies de la informació i de les comunicacions i l’accés a aquestes.
Quant a Innocàmeres, que té com a objectiu impulsar la innovació com a ferramenta competitiva clau en l’estratègia de les pimes, així com maximitzar les oportunitats que ofereix per a millorar la productivitat i competitivitat d’autònoms i pimes. Està previst que el 15 de març es publique en el B.O.P. la convocatòria d’aquest programa.
Per altra banda, el programa de sostenibilitat pretén millorar la competitivitat de les pimes i autònoms mitjançant l’impuls de la sostenibilitat, reactivant l’economia amb la sostenibilitat i valorant les seues repercussions econòmiques, socials i mediambientals, tot això amb l’Agenda 2030 com a referent.
Finalment, el programa Ciberseguretat té com a objectiu principal impulsar l’ús segur i fiable del ciberespai. La seua raó de ser és protegir els drets i les llibertats dels ciutadans i promoure el progrés socioeconòmic. La convocatòria d’aquest programa eixirà en maig.