La Diputació destina 200.000 euros enguany per millorar els clubs de gent gran de la província

91

Nota de premsa de la Diputació de Castelló

El Govern Provincial afavorirà obres de reforma i condicionament i adquisició d’equipament en els locals

La Diputació de Castelló ha aprovat les bases de la convocatòria de subvencions econòmiques destinades a l’execució d’obres de reforma i condicionament i a l’adquisició de nou equipament a fi de millorar els locals habilitats com clubs de gent gran de la província.

La diputada d’Acció Social, Elena Vicente-Ruiz, ha posat en valor esta línia d’ajudes que “ens permetran actuar en estos centres destinats a la gent gran per dotar-los així de més recursos i que puguen guanyar en qualitat de vida i benestar”.

En este sentit, la responsable provincial ha destacat que es tracta d ‘ “afavorir l’autonomia personal i l’envelliment actiu de la gent gran castellonencs i el que és encara més important, fer-ho en els seus pobles a millorar els serveis en aquells centres que no poden emprendre per si sols les actuacions “.

Tant és així que Vicente-Ruiz ha fet èmfasi que esta convocatòria “neix del compromís d’esta administració amb la igualtat d’oportunitats a tot el territori i la qualitat de vida dels castellonencs però també atenent a les propostes formulades per part de les entitats associatives de Jubilats i Pensionistes de la província. Impulsar serveis i infraestructures com estos locals, que ajuden a dinamitzar la vida dels municipis i ofereixen un servei útil als seus veïns és imprescindible per consolidar el territori i que ningú hagi d’abandonar un poble per falta d’oportunitats”.

Xarxa d’Unitats de Respir Familiar

En esta línia, la responsable d’Acció Social ha destacat que aquesta línia d’ajuts s’emmarca dins “de l’ambiciosa aposta de la Diputació per igualar les oportunitats a tot el territori mitjançant una inversió directa en matèria d’Acció Social superior als vuit milions d’ euros i una partida del Pressupost destinada a millorar la qualitat de vida en els 135 pobles castellonencs superior als 73 milions”.

Una aposta que sense anar més lluny, i “després que Javier Moliner demostrés el seu compromís municipalista”, ha portat al Govern Provincial a ampliar amb més de 240.000 euros l’exitós programa provincial d’Unitats de Respir Familiar per augmentar fins a les 55 localitats que comptaran amb aquest servei que “porta fins al món rural castellonenc uns recursos socials dels que d’una altra manera no disposarien”.