La Diputació demana dos tallers d’ocupació per als CEDES d’Albocàsser i Morella

664
PUBLICITAT

La Junta de Govern de la Diputació de Castelló ha aprovat la sol·licitud de tres nous tallers d’ocupació a la província per seguir reduint la desocupació entre els castellonencs. La proposta formativa remunerada presentada per la institució provincial, que ha de ser aprovada pel Servef, permetrà obrir una porta al mercat laboral a un total de 30 desocupats dels municipis de les zones d’influència dels centres d’ocupació de la Diputació a Segorbe , Morella i Albocàsser.

Salvador Aguilella, diputat provincial de Promoció Econòmica, ha posat en valor “la convocatòria d’aquests tres tallers ja que es convertiran en una eina útil perquè 30 aturats de la província aportin un valor afegit als seus currículum i, per tant, incrementin substancialment les seves oportunitats de trobar feina. Treballem per obrir el mercat laboral als aturats, perquè acabar amb la xacra de l’atur és la nostra principal preocupació “.
 
La proposta de per fomentar l’ocupació elevada pel Govern Provincial a la Generalitat amb un pressupost de 556.390 euros, que permetrà als seus alumnes obtenir un certificat de professionalitat un cop conclòs amb èxit el seu any de durada, la comprenen dos tallers d’Ocupació per a la promoció econòmica a través de la millora en la gestió empresarial a realitzar en els centres de Sogorb i Albocàsser, a més d’una altra convocatòria formativa a Morella i encaminada a la promoció econòmica a través de tecnologies web.
 
“Posar en mans dels aturats de la província tots els recursos possibles perquè puguin deixar de formar part de les llistes de l’atur és una prioritat absoluta d’aquest Govern Provincial i iniciatives com aquesta ens permeten fer front a la desocupació a través de la formació teòric -pràctica “, ha ressenyat Aguilella.
 
Per a això, l’alumnat rebrà formació professional per a l’ocupació adequada a l’ocupació a ocupar, així com mòduls de formació complementària en idiomes, seguretat laboral o igualada de gènere, visites a empreses i podrà beneficiar-se d’itineraris d’inserció personalitzats. A més, està previst que es dugui a terme un mòdul de pràctiques professionals no laborals, centrades en el projecte d’impulsar la marca ‘Ruta de Sabor’ de la Diputació.
 
-Més d’un miler d’aturats ja s’han beneficiat

La convocatòria dels tres nous Tallers d’Ocupació, que succeirien als ja conclosos a principi d’any en el qual es van formar a altres 30 alumnes, ve a complementar el Pla Provincial per al foment de l’ocupació impulsat per Javier Moliner dins de l’Estratègia per l’Ocupació 2016 de la Diputació.
 
En ella, fins a la data més de 1.000 aturats de tota la província ja s’han beneficiat de la seva formació gratuïta i eminentment pràctica que, a partir de setembre, renovarà el seu compromís amb els aturats castellonencs a través de 136 noves accions formatives en 53 localitats diferents .