10 nous productors a Castelló Ruta de Sabor

687
PUBLICITAT

Nota de premsa de la Diputació de Castelló

El diputat de Desenvolupament Rural, Santi Pérez, resol els problemes d’interlocució heretats de l’anterior administració i escomet una racionalització de la despesa

El diputat Desenvolupament Rural, Santi Pérez, ha desbloquejat en el seu primer any de gestió l’adhesió d’una desena de productors de la província a Castelló Ruta de Sabor, posant fi als problemes d’interlocució que va haver-hi amb l’anterior equip de govern. «El primer que vam fer» ha assenyalat Pérez, «va ser rebre i escoltar a aquestes persones, i a continuació, posar totes les facilitats per a fer possible la seua incorporació respectant els estàndards de qualitat que exigeix la marca».

És important destacar que la nova administració ha dividit en dues la gestió de Castelló Ruta de Sabor, de manera que el seu vessant turístic ha passat a dependre del Patronat Provincial de Turisme mentre que tot el relacionat amb els productors es gestiona des de l’Àrea de Desenvolupament Rural.

També s’ha escomés un important procés de racionalització de la despesa, posant fi a situacions del passat en les quals amb els recursos assignats a Desenvolupament Rural s’implementaven projectes i s’activaven subvencions que res tenien a veure amb aquest departament.

El diputat ha assenyalat que «el que es pretén és realitzar la millor gestió possible dels 953.000 euros assignats en 2020 en els pressupostos de l’àrea, dels quals la major part, 622.000 euros, repercuteixen directament sobre el sector agropecuari». En aquest sentit, ha destacat el recolzament que la institució presta a les organitzacions professionals i el suport a sengles programes d’investigació sobre la millora d’una raça de boví i la lluita contra plagues en cultius mediterranis com els cítrics.

Un altre dels objectius és posar en funcionament i dotar de contingut el Centre de Desenvolupament Rural de Villanueva de Viver, «una instal·lació que després de 10 anys d’existència manca de cap activitat, a pesar que en el seu moment es va anunciar que serviria per a fomentar i potenciar iniciatives emprenedores que ajudaren a explotar els recursos naturals de la zona».

Santi Pérez, que a més és diputat d’Acció contra la Despoblació, manté reunions periòdiques amb la directora de l’Agència Valenciana Antidespoblació (AVANT), Janette Segarra, per a treballar de manera coordinada en aquesta matèria. No obstant això, ha destacat que «és un camp en el qual els diferents departaments de la Diputació actuen de manera transversal» i que «en els pressupostos de 2020 estaven previstos més de 45 milions d’euros per a Desenvolupament Rural i Despoblació».