La ‘Diputació del canvi’ recupera el Pla d’Ocupació per a la contractació temporal als ajuntaments

728
PUBLICITAT

La ‘Diputació del canvi’ aprovarà avui la convocatòria del nou Pla d’Ocupació destinat als ajuntaments per a la contractació temporal de personal en situació d’atur, pressupostat en 850.000 euros. Aquesta xifra és 200.000 euros més alta que la de l’exercici de 2018, última anualitat en què es van llançar aquestes ajudes.

Segons ha explicat el president de la Diputació, José Martí, es posa de manifest que «som la Diputació de tots, perquè la província de Castelló és de tots» i ha felicitat el diputat de l’Àrea de Promoció Econòmica i Ocupació, Pau Ferrando, «perquè la seua gestió ha sigut fonamental per a la recuperació d’aquestes ajudes».

Per part seua, Ferrando ha assenyalat «seguint la petició de les alcaldies, hem rescatat aquest fons amb el qual podran reforçar els serveis municipals, especialment en temporada estival, quan els municipis multipliquen la seua població habitual». Igualment, Ferrando ha explicat que l’augment del pressupost per al Pla d’Ocupació provincial es traduirà directament en un increment de la quantitat mínima garantida als consistoris, que serà de 6.296€ (enfront dels 4.814€ oferits amb anterioritat).

Els contractes subvencionables tindran una duració mínima de tres mesos a jornada completa per a l’execució d’obres o serveis d’interés general i social. Les ajudes del pla beneficiaran a persones desocupades que figuren inscrites com a demandants de treball a LABORA en el moment de la contractació per part dels ajuntaments. La finalitat de les mateixes és reunir col·lectius vulnerables i per això tindran preferència aquelles que pertanguen a col·lectius de difícil inserció laboral, com és el cas de joves sense experiència laboral, majors de 45 anys, persones en situació d’atur de llarga duració, etc.

Tots els ajuntaments de la província tindran garantida la quantitat mínima, sempre que les persones potencialment beneficiàries complisquen els requeriments, i rebran el 100% de la mateixa en el moment que justifiquen l’inici de la contractació. El termini de presentació de sol·licituds serà de 30 dies naturals des de l’endemà a la convocatòria en el BOP.
Més informació en: https://www.dipcas.es/es/subvenciones.html?sc=7