La Diputació de Castelló xifra en 25.000 euros l’impacte econòmic de les jornades gastronòmiques de la tòfona al Maestrat

210
Trufa

Trufa
Trufa
-Nota de premsa-

Les III Jornades Gastronòmiques de la Tòfona Negra del Maestrat ja han aconseguit , en els primers dies , un impacte econòmic superior als 25.000 euros en els municipis participants en la iniciativa com són Albocàsser , Ares del Maestrat , Benassal , Catí , Culla i Sarratella . Es tracta d’una xifra prometedora tenint en compte que el pròxim cap de setmana és la festa gran de la tòfona i és quan es multiplicaran els beneficis per als restaurants i els municipis participants .

D’aquesta manera, els 16 restaurants que ofereixen plats temàtics sobre aquest preuat fong ja han servit fins aquest cap de setmana uns 300 menús temàtics , a un preu mitjà de 29 euros . A més , a aquestes xifres cal sumar els ingressos generats als restaurants per diversos centenars de comensals que atrets per les jornades han acudit encara que no hagin sol · licitat els menús temàtics , així com l’increment de les vendes dels comerços d’aquestes localitats que ofereixen productes trufats , com oli , formatge , embotits o productes de forn .

El diputat de la comarca , Pablo Roig , ha apuntat que “petites iniciatives com aquesta resulten l’excusa perfecta per donar a conèixer les excel · lències d’una comarca com el Maestrat , el seu patrimoni únic i la seva qualitat gastronòmica amb productes com la tòfona negra . I tot això amb la finalitat de dinamitzar l’economia dels nostres petits pobles a través del turisme ” .

Objectiu : superar els 1.200 menús

En aquesta línia , l’objectiu en aquestes III Jornades és seguir millorant les xifres de turistes i d’impacte sobre l’activitat econòmica dels municipis . Un ambiciosa meta, ja que la passada edició de les Jornades Gastronòmiques de la Tòfona Negra dels Ports – Maestrat van suposar per als establiments participants 1.250 menús addicionals als habituals , un 25 % més que en la primera edició . L’impacte de les jornades i de la mostra que es va celebrar a Culla va suposar la visita d’unes 3.500 persones als municipis participants , amb un impacte econòmic estimat en més 100.000 euros .

Cal assenyalar que el cap de setmana del 8 i 9 de febrer també tindrà lloc a Benassal la Fira de la Tòfona amb multitud d’activitats. Allà , s’exposaran productes gastronòmics d’aquest preuat fong , es desenvoluparan jornades formatives sobre tubericultura i es realitzaran diverses exhibicions de recerca de tòfona amb gos i porc senglar , a més d’activitats infantils i lúdiques . Tota la informació es pot consultar al web www.trufaportsmaestrat.es